Blic

STAN ZA AKADEMCE OD 200 DO 400 EVRA

Leto je tradiciona­lno period u kojem studenti uveliko kreću u potragu za stanovima koje će iznajmiti ako studiraju van svog mesta prebivališ­ta.

- NIKOLA VOJNOVIĆ

Upoređenju sa prošlom godinom, cene su u Beogradu nešto više, te u proseku za jednosoban stan ili garsonjeru student treba da izdvoji oko 200 evra, dok su jednoiposo­bni i dvosobni stanovi od 300 do 450 evra.

Cene variraju u zavisnosti od lokacije, a u prestonici studenti najviše traže rešenje svog stambenog pitanja oko Vukovog spomenika, na Dorćolu, Zvezdari i Voždovcu. Kako kaže vođa prodajnog tima oglasnog portala Nekretnine.rs Jelena Davidović, ta mesta su zanimljiva jer su studenti koji su završili svoje studije u junu izašli iz stanova koje su rentirali.

- To znači da je veliki broj stanova u blizini fakulteta oslobođen i spreman za nove stanare, pa je tako primetan i porast oglašenih stanova u blizini fakulteta - kaže za “Blic biznis” vođa prodajnog tima oglasnog portala Nekretnine.rs Jelena Davidović.

Koliko god se činilo da je prerano za potragu za stanom, jer predavanja počinju tek u oktobru, oni koji se odluče da smeštaj pronađu kasnije, tj. krajem leta, suoče se sa jednim problemom.

- Nakon završenog prijemnog ispita na fakultetim­a, budući studenti imaju saznanje da li su uspeli da upišu izabrane fakultete pa tako nakon toga mogu da počnu sa traženjem odgovaraju­ćih stanova za izdavanje. Zbog toga je mesec jul idealan za traženje stana, jer će u septembru biti manja šansa da pronađu nekretninu kakvu žele. Potraga za stanom zahteva određeno vreme i zato je preporuka da studenti odmah nakon upisa na fakultet krenu u potragu za stanom - kaže za “Blic biznis” Jelena Davidović.

Trenutno na sajtu Nekretnine.rs u okolini Vukovog spomenika ima preko 40 stanova koji odgovaraju potrebama studenata. Tako se za 400 evra mesečno može naći kompletno namešten dvosoban, novoizgrađ­en, stan od 50 kvadrata. U Ulici Svetog Nikole, u neposredno­j

blizini Vukovog spomenika, oglašen je jednoiposo­ban namešten stan od 38 kvadrata po ceni od 250 evra mesečno.

Ako se interesuje­te za garsonjere, nadomak Vukovog spomenika se izdaje jedna za 200 evra mesečno. Površine je 20 kvadrata, kompletno je opremljena i kako piše u opisu oglasa kompletno renovirana.

Što se tiče Dorćola, za 400 evra mesečno može da se nađe opremljen, renoviran, dvosoban stan i to na izuzetno atraktivno­j lokaciji, svega nekoliko desetina metara od Kalemegdan­a. Na Donjem Dorćolu je oglašena garsonjera površine 26 kvadrata, po ceni od 250 evra. U blizini za istu cenu se izdaje i jednosoban stan površine 37 kvadrata.

U slučaju Zvezdare, na Bulevaru kralja Aleksandra, kod kafane “Lipov lad”, izdaje se jednosoban stan od 35 kvadrata, u novogradnj­i, i košta 250 evra mesečno.

 ??  ?? Potraga za stanom zahteva vreme i zato je preporuka da studenti odmah nakon upisa na fakultet počnu da traže stan - kaže Jelena Davidović sa portala Nekretnine.rs
Potraga za stanom zahteva vreme i zato je preporuka da studenti odmah nakon upisa na fakultet počnu da traže stan - kaže Jelena Davidović sa portala Nekretnine.rs

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia