Blic

VOZAČ „SITROENA“BRANI SE SA SLOBODE, I RANIJE OSUĐIVAN ZBOG NESREĆA

- B.bogosav

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je juče da odredi pritvor za Lazara G. (38) koji je, kako se sumnja, u nedelju uveče na Karaburmi svojim automobilo­m udario dvoje dece na pešačkom prelazu pa pobegao i on će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

- SUDIJA ZA prethodni postupak mu je odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole - rekla je za Tanjug portparolk­a suda Bojana Stanković. Na ovo rešenje i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žalbe krivičnom vanpretres­nom veću suda. U tužilaštvu su rekli da će se sigurno žaliti. Kako je pre odluke suda saopšteno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, predloženo je da se Lazaru odredi pritvor do 30 dana s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva budući da je nakon nesreće pobegao i nije se sam prijavio, te i zbog činjenice da nema prijavljen­o prebivališ­te u Sbiji.

- Predložen mu je pritvor i zbog postojanja okolonosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, budući da je više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja istovrsnog krivičnog dela naveli su u Tužilaštvu.

Oni dodaju i da će ispitati oštećene i svedoke, pribaviti druge dokaze kako bi se u potpunosti utvrdilo činjenično stanje i odrediti saobraćajn­o tehničko i medicinsko veštačenje, kako bi se utvrdila prostorno-vremenska

Deka povređenih dečaka ispričao je za „Blic“da je vozač obilazio autobus koji se zaustavio na stajalištu, te i da je išao jako brzo, više od 100 kilometara na sat u trenutku nesreće

analiza saobraćajn­e nezgode i stepen povreda koje su zadobili oštećeni...

Nesreća se dogodila u nedelju oko 20.30 u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi kada je Lazar G. (38) automobilo­m naleteo na oca Mihaila B. (43) koji je prelazio preko pešačkog prelaza držeći za ruke dvojicu sinova Stefana (10) i Lazara (5).

- Vozač je obilazio autobus koji se zaustavio na stajalištu, išao je jako brzo, preko 100 je vozio, padala je kiša, ja verujem da ih nije ni video. Tu ih je pokosio svu trojicu, direktno je nalateo na njih - ispričao je za „Blic“deka povređenih dečaka Slobodan.

Otac dečaka takođe je povređen, njemu su polomljena dva rebra, ali nije hospitaliz­ovan.

Nakon što ih je udario vozač L. G. pobegao je sa lica mesta. Prema pisanju medija, automobil je posle nesreće sakrio na parkingu. Uhapšen je dan kasnije.

Lazaru G. na teret se stavljaju dva krivična dela: teško delo protiv bezbednost­i javnog saobraćaja i za nepružanje pomoći povređenom licu nakon nesreće. Prema zakonu, zbog ovih dela, njemu preti kazna robije od čak osam godina zatvora.

n

 ??  ?? nesreća se dogodila na pešačkom prelazu na karaburmi
nesreća se dogodila na pešačkom prelazu na karaburmi
 ??  ?? Prema rečima deke Slobodana, Lazar G. je prvo udario starijeg dečaka i odbacio ga 10 metara, a potom i mlađeg kojeg je bacio pod automobil koji je bio parkiran
Prema rečima deke Slobodana, Lazar G. je prvo udario starijeg dečaka i odbacio ga 10 metara, a potom i mlađeg kojeg je bacio pod automobil koji je bio parkiran

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia