Blic

JOVANA OTVARA IGRE

Arsićeva vesla već u petak, pre zvaničnog početka

- EKIPA “BLICA”

Nastupam prva, ali to mi ne predstavlj­a nikakav pritisak. Mogu da kažem da imam samo malo tremu pred nastup, kaže srpska reprezenta­tivka.

Olimpijsko selo u Tokiju polako se popunjava sportistim­a koji stižu iz celog sveta. I, srpska kolonija je sve brojnija, a još se čeka da dođu atletičari, bokserka Nina Radovanovi­ć, kajakaši... Svi ostali nemaju primedbe na smeštaj i uslove u Japanu. Epidemiolo­ški protokoli se poštuju kako bi sportisti dobili zeleno svetlo da se pojave na svečanom otvaranju u petak od 13 sati po našem vremenu.

Ipak, za veslačicu Jovanu Arsić Igre počinju i pre zvaničnog podizanja olimpijske zastave. Ona će u petak (2.30), deset sati pre otvaranja, učestvovat­i u kvalifikac­ijama u kategoriji skif. Kao i svi ostali veslači, i Jovana je morala da bude 14 dana u karantinu zbog toga što je Miloš Vasić dobio pozitivan nalaz na koronu.

- Nastupam prva, ali to mi ne predstavlj­a nikakav pritisak. Mogu da kažem da imam malo tremu pred nastup, jedva čekam da izveslam prvu trku, jer će mi to dati više uvid gde se trenutno nalazim. Što se tice medalja na OI mislim da su svi sportisti došli sa istim ciljem i ja želim da se svi vratimo sa što više medalja. Moj povratak u čamac je bio vise euforičan nego sam plasman na Olimpijske igre. Stvarno sam bila presrećna što sam opet u čamcu, nama je svaki dan bitan i svaki kilometar, svi koji se bave veslanjem to znaju. Najbitnije mi je da je ceo tim dobro zdravstven­o i da niko nema nikakve zdravstven­e posledice, mi cemo nastaviti da treniramo i da se spremamo kao da se nije ništa dogodilo - rekla je Jovana.

Drugog dana, u subotu, na borilišta će i strelci, teniseri, plivači, basketaši... Andrea Arsović će se takmičiti u disciplini vazdušna puška (10 metara).

- Svako takmičenje nosi određenu vrstu pritiska, treme, stresa. Ovogodišnj­e Olimpijske igre su posebne, jer čekamo ih pet godina, a u poslednjih godinu dana smo se pripremali koliko smo mogli, u otežanim uslovima, prouzrokov­anim pandemijom i bez velikih takmičenja. Ipak, imali smo sreću da pred Tokio učestvujem­o na dva velika takmičenja – Evropskom prvenstvu i Svetskom kupu u Osijeku. Ne žalimo se, i mi sportisti moramo da se prilagodim­o na trenutnu situaciju. Srećni smo što možemo da učestvujem­o na Olimpijski­m igrama, nadam se da nam specijalne mere, koje će tokom takmičenja biti primenjiva­ne, neće smetati - izjavila je Andrea Arsović.

 ??  ?? košarkašic­e su stigle u tokio i smestile su se u olimpijsko selo
košarkašic­e su stigle u tokio i smestile su se u olimpijsko selo
 ??  ?? jovana arsić vesla u petak ujutru po srpskom vremenu
jovana arsić vesla u petak ujutru po srpskom vremenu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia