Blic

NOVA „BLIC“DOČEKAO

Pitajte čika Božu (Božidar Maljković, prim.aut.) kako je, on se ukočio, vidno je raspoložen bio Đoković koji je napravio pravu pometnju na aerodromu.

-

Đoković kaže da je put do Tokija prošao bez problema i da jedva čeka da izađe na teren i oseti olimpijsku atmosferu

Dolazak Novaka Đokovića na Olimpijske igre izazvao je punu pažnju. Naravno. Sve na aerodromu Haneda bilo je spremno da najbolji na svetu letom preko Frankfurta stigne do Tokija gde su ga dočekali - carski.

Došlo je dosta navijača, volonteri su se tiskali da uživo vide najboljeg na svetu. Novinari su, nažalost, bili udaljeni sa aerodroma. Japanci su strogi. Imaju protokol od kojeg ne odustaju. Ali nisu računali na srpsku dovitljivo­st.

Zahvaljuju­ći njoj, uspeli smo da ostanemo na aerodromu uprkos protokolu i sačekamo Noleta. Ponekad se isplati biti strpljiv.

- Nole, dobro došao u Tokio - kažemo mu.

- Ej, ćao! Kako ste? - uzvratio je.

- Super!

- Kako si putovao? - Sjajno! Pitajte čika Božu (Božidar Maljković, prim. aut.), on se ukočio, ja sam super.

Na svakom koraku navijači koji su želeli da se fotografiš­u sa njim. Još malo priče. I Nole je otišao. Čekaju ga Miomir Kecmanović i selektor Viktor Troicki. Do zlata.

Niko ne sumnja da je Đoković u top 10 sportskih superzvezd­a koje će da učestvuju na Olimpijski­m igrama. Najbolji teniser sveta je superstar i izuzetno je popularan u Japanu, a njemu rame uz rame su košarkaš Kevin Durent, plivač Kejleb

Nadam se da je to dobar znak pred start Igara. On igra odlično, svuda je favorit, favorit je i ovde, kaže selektor tenisera.

ĐOKOVIĆU SE NAJVIŠE obradovao selektor Viktor Troicki koji je dobio prvog pika za zlato u Tokiju. Troicki i Miomir Kecmanović su već tri dana u Japanu, i prema njihovim rečima, sve je u najboljem redu, osim:

- Prevruće je! Baš je teško za treniranje - rekao je Troicki za „Blic“odmah po završenom prepodnevn­om treningu.

Objasnio je i kako izgleda život u Olimpijsko­m selu pred start Igara koje će biti održane u „novoj normalnost­i“u kojoj primat, barem za sada, zauzima korona virus.

- Zanimljivo je videti toliko sportista na jednom mestu. Protokoli moraju da se poštuju. Mi smo i na aerodromu prolazili proceduru koja je trajala više od dva sata, ali bili smo pripremlje­ni na to. Kako je, tako je. U selu mora da se nosi maska konstantno, za vreme obroka ne može da se priča kako treba, jer su stolovi podeljeni pleksiglas­ima, pa se onda ne čujemo dobro – smeje se Viktor. Ali...

- Družimo se lepo, atmosfera je u olimpijsko­m timu Srbije dobra. Drago mi je što smo svi zajedno. Novak neće imati puno vremena da se odmara.

Troicki je obrazložio najpre kako je zadovoljan Kecmanović­evom formom pred početak Igara.

- Miša je dobro, odlično trenira, imaće nekoliko treninga sa Novakom, prvi već danas posle podne na centralnom terenu, odmah po Đokovićevo­m dolasku. On je veliki potencijal, odlično igra, jedino što je njemu potrebno je vera. On mora da veruje u sebe više. Svašta sam prošao kroz svoju tenisku karijeru i ovo iz iskustva pričam. Sjajan je momak, veliki talenat, veliki radnik, ali mora više da veruje u sebe.

O Novaku ne treba mnogo trošiti reči. Pitamo Troickog da li je video kako je Đoković pevao himnu pred polazak?

- Nisam video, ali neka peva i treba da peva. Svaki sportista treba da peva himnu. Nadam se da je to dobar znak pred start Igara. On igra odlično, svuda je favorit, favorit je i ovde. Bitno je samo da je zdrav i svež. Imao je dosta težak period, zgusnut raspored, ali nadam se da će biti svež. Nadamo se najboljem - poručio je Troicki.

ĐOKOVIĆ JE TRENIRA ODMAH PO U AVIONU DOLASKU U TOKIO, IAKO JE PROVEO POLA DANA

n

(0)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? viktor troicki je veliki optimista uoči starta igara
viktor troicki je veliki optimista uoči starta igara
 ??  ??
 ??  ?? iskusni vagner lav predvodio je napad kairata
iskusni vagner lav predvodio je napad kairata

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia