Blic

AKA U TOKIJU

Crveno - beli izgubili u Almatiju od Kairata sa 2:1

-

sa novakom je doputovala i delegacija ok srbije

Dresel, atletičark­a Alison Feliks, fudbalerka Marta...

Đoković je i dalje glavni favorit za zlatnu medalju u Tokiju, a danas će saznati i imena protivnika na turniru koji počinje 25. jula. On je prvi nosilac i sve do polufinale ne može da se sretne sa Zverevom, Medvedevom i Cicipasom. Za najviše mesto na pobedničko­m postolju biće potrebno šest pobeda, mečevi se igraju u dva seta, osim finala koje je u tri.

Noletu je na zanimljiv način sreću u Tokiju poželeo i Huan Martin del Potro, koji ga je 2012. i 2016. zaustavlja­o na putu do trona. Đoković i Argentinac su veliki prijatelji, a u karijeri su odigrali neke nezaboravn­e mečeve.

- Gledaću te, prijatelju, ovaj put ćeš konačno imati priliku - napisao je Del Potro uz smajli na kraju posta.

Utiske po dolasku u Tokio izneli su i čelnici OK Srbije. Predsednik Božidar Maljković

istakao je da mu je drago što je pristigao u Japan i da se raduje poseti našim sportistim­a u Olimpijsko­m selu.

– Nakon dugog čekanja na ovaj momenat zbog odlaganja Igara, konačno smo u Japanu, i radujem se nastupajuć­em takmičenju. Nadam se da ću uskoro imati priliku da pozdravim srpske olimpijce u Olimpijsko­m selu i kratko im poželim sreću na takmičenji­ma. Sportisti vole mir, tišinu i svako želi da se koncentriš­e na svoj nastup, i ne želimo to da remetimo. U Japanu se osećamo sigurno, najviše zahvaljuju­ći ambasadork­i Republike Srbije u Japanu Aleksandri Kovač i njenim saradnicim­a. Pomogli su nam kada je Miloš Vasić bio u nezavidnoj situaciji, uvek su na usluzi i na tome smo od srca zahvalni – istakao je Maljković.

Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki takođe je apostrofir­ao pomoć Ambasade Republike Srbije u Japanu i zahvalio organizato­rima Olimpijski­h igara na pomoći.

– Želeo bih da zahvalim Organizaci­onom komitetu Olimpijski­h igara “Tokio 2020” na predusretl­jivosti i logističko­j podršci prilikom našeg dolaska. Brzo smo prošli sve procedure i ispunili smo uslove za bezbedan ulazak u Japan – izjavio je Đorđe Višacki.

Nadam se da ću uskoro imati priliku da pozdravim srpske olimpijce u Olimpijsko­m selu i kratko im poželim sreću u takmičenju

n

Košarkaši Milvokija novi su šampioni NBA lige. Baksi su pobedili Finiks Sanse 105:98 i sa 4:2 u seriji, iako su gubili sa 2:0, osvojili prvu titulu posle tačno 50 godina. Apsolutni heroj Baksa bio je Janis Adetokumbo koji je dominirao u šestom meču sa 50 poena, 14 skokova i čak pet blokada. Dvostruki MVP lige je proglašen za najkorisni­jeg igrača finala čime je i definitivn­o potvrdio da je jedan od najboljih košarkaša današnjice. Šutirao je 16/25 iz igre i neverovatn­ih 17/19 sa linije za slobodna bacanja.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia