Blic

SAŠA ILI SAŠA MOŽE NA KLUPU FENERA

- VELJKO IVANOVIĆ

Trener Igor Kokoškov nalazi se u pregovorim­a sa Dalas Maveriksim­a da postane pomoćnik Džejsonu Kidu i uskoro će biti poznat epilog. Kokoškov, koji je i selektor košarkaša Srbije, bi u narednim danima trebalo da prelomi i čini se da je izvesno da će se vratiti u SAD. Tako je Fenerbahče počeo da sprema njegove naslednike i prvi pik je Aleksandar Đorđević, koji je slobodan od odlaska iz bolonjskog Virtusa.

Međutim, isplivalo je još jedno ime i to iznenađuju­će u liku Saše Obradovića.

Gol odluke, za 2:1, postigao je Maki Banjak, doskorašnj­i prvotimac „parnog valjka“. Izabranici Dejana Stankovića su posle izjednačen­ja pravili početničke greške u odbrani i dozvolili domaćinu da slavi.

Loša koncentaci­ja, smušenost, malokrvnos­t... To je, ukratko, opis izgleda izabranika Dejana Stankovića u prvom meču 2. kola kvalifikac­ija za Ligu šampiomna, odigranom u Almatiju, u kome je slavio Kairat sa 2:1. Onaj isti kub koji je pre šest godina izbacio crveno - bele u prvom kolu kvalifikac­ija za Ligu Evrope, i juče je bio baksuzan po Zvezdu. Mogao je rezultat da bude drugačiji, jer je srpska ekipa posle iznenađenj­a imala protivnika u šaci, ali je zbunjenošć­u, pre svega u odbrani i veznom redu, dozovilila protivniku da slavi i dođe priđe u boljem raspoložen­ju revanšu u Beogradu. Šteta, ali ima i vremena i mesta za popravni.

Kairat je već u drugom minutu mogao do vođstva. Lako je prošao Aleksandra Dragovića iskusni Kamo Hovhanisij­an, ali Zvezdina hobotnica Milan Borjan spasao je mrežu Beograđana. Čuvar mreže šampiona Srbije potom je pročitao je i pokušaj Vagnera Lava.

Uzvratio je El Fardu Ben, koji je u 7. minutu uz okreta dobro pucao, mađutim, Pokatilov je bio na mestu. Vagner Lav je oprobaš šut u 21. minutu, ali su defanzivci crveno - beli to izblokiral­i.

Pritiskali su domaći igrači goste, izborili su korner u 25. minutu, posle loga je usledio hladan tuš. Sujumbajev je centrirao, Pankov i Ivanić su zadremali, a najviši u skoku je bio Kante koji je glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Borjana - 1:0. Katai je pokušao sa druge strane, pa ipak, taj šut je bio prilično neprecizan. Videlo se i te kao da su fudbaleri Kairata debelo u prednosti, što se tiče fizičke spreme i uigranosti, s obzirom na to da su odigrali u šampionatu Kazahstana već 19. kola. Pokušavali su crveno - beli, nije da nisu, međutim, bili su to uglavnom loše ideje, najpre Kataija, Ivanića i Bena. Dovoljno govori i podatak da napadač Milan Pavkov nije dobio ni jednu upotreblji­vu loptu. Zvezda je imala najbolju šansu u 41. minutu, kada je Krstičić idealno usposlio Kataija, čiji je šut iskosa sa pet metara blokirao i izbacio u korner desni bek domaćina Mikanović. Na domor se otišlo rezultatom iz 25. minuta. Crvena zvezda je priva zapretila u drugom poluvremen­u, Posle odbitka lopta je u 51. minutu došla do Nenada Krstičića koji je iz srca šesnaestrc­a rivala šutirao preko gola. Katai je pokušao par minuta kasnije, bio je neprecizan. Pritisak crveno - belih je urodio plodom u 57. minutu. Ivanić je pronašao Gajića, koji je

centrirao, a nesrećni hrvatski internacio­nalac Dino Mikanović zatresao je sopstvenu mrežu - 1:1. Nisu Beograđani spuštali gas. Želeli su da preokrenu rezultat, to se jasno videlo. Rastrčao se u tim momentima Katai, čiji je svaki potez bio opasan po rivala. Posle jedne akcije, Rodić je dodao do Krističića, čiji je udarac opet bio blokiran. Šteta, bila je to odličan prilika za Beograađan­e. Pokatilov je spasao Kairat u 78. minutu, kada je izvanredno reagovao posle udarca Kange. U jeku napada srpskog šampiona, domaći su ponovo došli do prednosti. Rodić je zakasnio sa reakcijom, loša je bila postavka defanzivno­g bloka crveno - belih, pa je gol postigao Maki Banjak, bivši prvotimac Partizana. Dioni je zamalo bio kratak u 89.minutu, kada je je uposlio Kanga ispred gola Kairata. To je bila poslednja šansa na meču, pa će Zvezda morati da se izdigne i da u Beogradu rešava pitanje prolaska u narednu rundu. Revanš je na programu naredne srede na „Marakani“od 20.30 časova...

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? loi dioni je po ulasku u igru uneo živost, ali nije uspeo da postigne gol
loi dioni je po ulasku u igru uneo živost, ali nije uspeo da postigne gol
 ??  ?? radost koja je kratko trajala: katai i ivanić u zagrljaju
radost koja je kratko trajala: katai i ivanić u zagrljaju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia