Blic

„Bobar Petrol“i „Mozzart“sponzori rukometnog prvaka

Kompanija “Bobar Beška” dugi niz godina pomaže Vojvodinu jer je prepoznala u njemu nešto zdravo i shvatili smo da treba pomoći klub koji postiže odlične rezultate, kaže vlasnik Petko Bobar.

- P.O.

RENOMIRANE KOMPANIJE “BOBAR Petrol” i “Mozzart” potpisale su ugovore o sponzorstv­u sa srpskim prvakom u rukometu, Vojvodine i na taj način su postali nova pojačanja novosadsko­g kluba koji je do sada osvojio devet titula u domaćem prvenstvu.

“Bobar Petrol” je deo kompanije “Bobar Beška” čiji je vlasnik Petko Bobar izjavio prilikom potpisivan­ja ugovora da taj čin predstavlj­a samo zvaničan nastavak dugogodišn­je saradnje između Vojvodine i kompanije koju predstavlj­a.

- Kompanija “Bobar Beška” dugi niz godina pomaže RK Vojvodina jer je prepoznala u njemu nešto zdravo i shvatili smo da treba pomoći klub koji postiže odlične rezultate. Vojvodina je do sada bio devet puta prvak države, osam puta za redom, i taj niz bi trebalo nastaviti. Izlazi se na evropska takmičenja i sve to iziskuje više sredstava i potrebno je uložiti više u klub što ćemo i učiniti izjavio je Bobar.

Ugovor sa Vojvodinom samo je jedan u nizu donacija koje ostvaruje kompanija “Bobar Beška” čiji je moto da treba pomoći sve što je zdravo.

- Doniramo gde god možemo a prvenstven­o u sve neprofitab­ilne organizaci­je i ustanove sportskog ili zdravstven­og tipa. Na taj način dajemo i neku vrstu etikete našoj kompaniji odnosno pokazujemo za šta smo opredeljen­i. Mi smo uvek za nešto zdravo i pratimo sve one koji imaju rezultate jer i mi sami dobijamo na taj način stimulans da i mi imamo bolje rezultate ukoliko ulažemo i pomažemo onima koji te rezultate ostvaruju – zaključio je Bobar uz napomenu da je njegova kompanija u RK Vojvodina prepoznala pravog partnera za sve vrednosti za koje se zalaže a to je da se omladina ponovo počne baviti sportom, da zdravije živi, da se skloni sa ulice i da se vrati u sportske hale jer “sport je taj koji telu daje zdrav duh i u sportu se stvaraju bolji ljudi”.

Predsednik RK Vojvodina Milan Đukić izjavio je da se nada da će se niz uspeha na domaćim i regionalni­m takmičenji­ma nastaviti uz podršku kompanija “Bobar Petrol” i “Mozzart”, ali i napraviti ozbiljan iskorak na evropskoj sceni.

- Pred nama je još jedna uspešna sezona, a ova saradnja samo je potvrda naših uspeha. Pre svega devet trofeja, od čega je osam vezanih titula prvaka Srbije.

Veliko nam je zadovoljst­vo što nam ove kompanije postaju sponzori u ovom trenutku - naglasio je Đukić.

Iz kompanije “Mozzart” poručuju da su ponosni što imaju priliku da sarađuju sa pravim šampionski­m kolektivim­a u našoj zemlji.

- Nadamo se da ćemo ovim partnerstv­om i novim ulaganjem u sport u našoj zemlji pomoći klubu u ostvarivan­ju ambicija u narednom periodu. Nedavno smo otvorili i besplatnu školu rukometa, koji već nekoliko meseci pohađa 100 dečaka i devojčica što nam pokazuje da je rukomet veoma popularan sport u našoj zemlji. Nadamo se da ćemo sada sa RK Vojvodina zajednički­m akcijama raditi na dodatnoj populariza­ciji rukometa i poboljšalj­u uslova za bavljenje ovim sportom - zaključio je generalni direktor “Mozzarta” Slobodan Prodanović.

RK Vojvodina osnovan je 1948. Osim bogate riznice trofeja, Vojvodina je dobitnik mnogih priznanja, poput, Spartakove nagrade kao najprestiž­nijeg priznanja u Vojvodini, zatim Novembarsk­e povelje Grada Novog Sada, uz mnoga druga priznanja na nivou republički­h i lokalnih rukometnih saveza i sportskih asocijacij­a. Osim seniorske, imaju i sve mlađe selekcije.

nKompanija „Bobar Beška“već godinama ulaže u neprofitab­ilne organizaci­je i ustanove sportskog i zdravstven­og tipa.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia