Blic

ZA STOJKETA NEMA NOVI DRES

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Dunajska streda ima 23-24 stranca, ali naša prednost je što igramo pred navijačima u Humskoj, kaže trener Aleksandar Stanojejvi­ć.

Tim koji pobeđuje ne treba menjati. Ovako trener Partizana Aleksandar Stanojević ulazi u večerašnji (21) meč sa Dunajskom Stredom u drugom kolu kvalifikac­ija za Ligu konferenci­ja. Crno-beli su na startu Superlige za pola sata postigli četiri gola protiv Proletera i bila je to igra koja uliva poverenje.

Važna razlika je i da se meč sa Slovacima igra u Humskoj, pred više hiljada vatrenih navijača Partizana.

- Srećni smo i uzbuđeni što posle godinu i više igramo pred našim gledaocima. Bili su uz nas na “Karađorđu”, u meču koji smo takođe emotivno doživeli zbog njihovog povratka. Svi dobro znaju koliko nam navijači znače i verujem da će večeras imati priliku da uživaju. Što se tima tiče, ne smem baš sve da otkrijem. Protiv Proletera smo odigrali odlično i to je stil kakav bismo hteli i da igramo u nastavku. Međutim, nije realno da očekujemo da stalno postignemo četiri gola. Ako i bude nekih promena, biće kozmetičke. Igraju se dva meča i moramo da razmišljam­o

Partizan će protiv Slovaka igrati u novim dresovima. - Video sam ih i sviđaju mi se. Uvek sam za promene. Međutim, sa golmanskim dresom imamo problema, tako da ću ja verovatno da branim u starom. To je moja muka, moj problem, nema nikakve veze sa klubom. Videći pred meč sa ekonomom da i mi zajedno napravimo neku novu garnituru - u šali je rekao golman Vladimir Stojković.

o drugih 90 minuta - rekao je Stanojević.

Strateg crno-belih je zadovoljan i promenom pravila da više ne važi “gol u gostima”.

- Prava stvar za fudbal. Sada je manji pritisak na timovima koji su domaćini u prvom meču i možemo da

Lazar Marković ima zagarantov­ano mesto u startnoj postavi, a pretpostav­lja se da će igrati ekipa koja je pobedila Proleter na startu Superlige

igramo otvorenije, agresivnij­e... Srećni smo zbog tog novog pravila.

Stanojević upozorava i da ekipa Dunajske Strede, na čijem se čelu nalazi mađarski peremijer Viktor Orban, ne sme da se potceni.

- Slovački fudbal je u usponu. Naš rival ima 23-24 internacio­nalca i samo dvojicu Slovaka. Trener im je Mađar. To vam dovoljno govori koliko su ambiciozan klub. Gledali smo ih i po načinu igre dosta podsećaju na mađarsku reprezenta­ciju sa EP. Svesni smo njihovog kvaliteta, ali i naše snage. Bićemo oprezni, međutim, nećemo da se prilagođav­amo protivniku, već ćemo da iskoristim­o njihove slabosti.

Dunajska Streda je u Beograd stigla dva dana pre meča, zanimljivo je - autobusom.

- Nemojte da vas prevari što su doputovali autobusom. To su uradili iz tehničkih razloga, ne verujem da su bili u nekim problemima. Iza njih stoje bogati sponzori, kao i država. Mi ćemo, kao i do sada, putovati dan pre revanša. Avionom, naravno - dodao je Stanojević.

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia