Blic

Gledanje u mesec za Boška i 1032 na 3030

-

HUMANOST NEMA GRANICE, a sve više i više građana Srbije se uključuje u akciju za pomoć teško bolesnom šestomeseč­nom Bošku Gugleti iz Novog Sada. Poznati Jutjuber Amil Ćorović u Knez Mihailovoj ulici nudi gledanje u mesec u zamenu za SMS poruku kojom donirate 200 dinara za Boškovo lečenje.

Podsetimo, mali Boško je rođen 14. januara ove godine, a kada je imao oko dva meseca testiranja su potvrdila najcrnje slutnje - da boluje od teške genske bolesti, spinalne mišićne atrofije tipa 1, i da bez adekvatne terapije ko zna da li će doživeti prve korake.

Bošku su sredstva potrebna za terapiju zolgensma, inače najskuplji lek na svetu koji košta neverovatn­ih 2,1 milion dolara i daje se u inostranst­vu, kao i za rehabilita­cije, fizikalne i okupacione terapije, laboratori­jske analize, ali i putne troškove i smeštaj.

Kako možete da pomognete: slanjem SMS poruke: 1032 na 3030, uplatom na dinarski račun: 160-6000001037­970-33, na devizni račun: 1606000001­03802950 IBAN: RS35160600­0001038029­50 SWIFT/BIC: DBDBRSBG, uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj i sa vašeg Paypal naloga putem linka: Paypal.

n

pregledamo vozilo, ali ne i da sipamo vodu u prskalicu ili zašrafimo šraf od brisača da bi uređaj radio. Kad ne radi, ne možemo da pustimo. Ne kažem da situacija nije apsurdna, ali nam zakon to jednostavn­o ne dozvoljava - objašnjava Marinković za „Blic“.

Dilemu su pokušali da otklone u samom

MUP-U.

- U prethodnom periodu više puta smo naglašaval­i da sitna oštećenja na vozilu nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno. Stručni kontrolori tehničkog pregleda nikada nisu pravili problem zbog ogrebotina na limariji ili naprslina stakla na svetlosnim grupama - stoji u saopštenju MUP-A. Upravo pridržavaj­ući se toga, u jednom tehničkom pregledu u Valjevu kažu da se trude da budu maksimalno fleksibiln­i, „jer nije

lako ni vozačima ni nama“.

- Zagrebano vozilo, izguljen branik ili neofaraban­e felne – može, ali definitivn­o ne sme trulež karoserije i šasije. Može ukoliko je ogrebana ili napukla plastika svetlosnog uređaja, ali ne ako je u potpunosti razbijena. Na primer, kad vam ne radi zadnji brisač. To nije stvar zbog koje treba da padnete tehnički, ali pregled se snima, snimak čuvamo, videće se da vam brisač ne radi i ne možemo da vas pustimo – objašnjava­ju u tehničkom pregledu. Kako za „Blic“kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja,

Svetlosna signalizac­ija, pneumatici i sistem za kočenje treba da budu glavna tema tehničkog pregleda - kaže Damir

PRAVILNIKU O PREGLEDU. A PO ZAKONU, NEDOSTATAK NE TOLERIŠEMO - KAŽE VLADA MARINKOVIĆ IZ NATEP

 ??  ?? cela srbija ustala kako bi se pomoglo malom bošku gugleti
cela srbija ustala kako bi se pomoglo malom bošku gugleti
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia