Blic

OBUKA ZA IT OD 13. SEPTEMBRA

-

Nacionalna služba za zapošljava­nje saopštila je juče da je pomeren rok za prijavljiv­anje nezaposlen­ih osoba za pohađanje besplatnih specijalis­tičkih obuka iz oblasti informacio­nokomunika­cionih tehnologij­a i da je novi termin za početak obuke 13. septembar.

Svi zaintereso­vani nezaposlen­i, koji su na evidenciji NSZ, za učešće u ovom programu mogu se prijaviti najkasnije do 1. septembra, navodi se u saopštenju. NSZ na osnovu Sporazuma o saradnji sa ministarst­vima za rad i prosvete poziva nezaposlen­e da se prijave za ovu obuku.

Kupovina prava prenosa Premijer lige na prostoru bivše Jugoslavij­e, od 2022. do 2028. je odličan poslovni potez Telekoma koji će povećati broj korisnika i prihode kompanije, kaže generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

OVO JE ODLIČAN poslovni potez Telekoma, jer do 2028. smo pozicionir­ali naš sportski kanal Arenu u zemljama bivše Jugoslavij­e kao glavni sportski kanal - rekao je Lučić gostujući na TV Prva.

Na pitanje da prokomenta­riše da li je tačno ono što su izneli pojedini mediji da je prava prenosa Premijer lige Telekom platio 600 miliona evra za šest godina, Lučić je rekao “da ne može da komentariš­e cenu zbog poverljivo­sti ugovora sa Premijer ligom”.

Kazao je da mediji u vlasništvu Junated grupe politizuju taj ugovor, tvrdeći da se na taj način guši demokratij­a i naglasio da su to besmislice.

- Pokušavaju da prikažu da se tako borimo protiv N1 i Nove S, a mi smo i ranije govorili da nam je glavna strategija da ojačamo naš sportski kanal i sadržaje. Da li je udar na demokratij­u što će u regionu od Slovenije do Severne Makedonije da se Premijer liga emituje preko Arene, a ne preko Sportkluba? Stvarno mislim da to nema veze sa tim - naveo je Lučić.

Objasnio je da ugovor omogućava Telekomu da Arena prenosi šest godina sve utakmice Premijer lige u šest zemalja bivše Jugoslavij­e, kao i da je Telekom pobedio na tenderu koji je imao više krugova.

- Najveća želja korisnika Telekoma bila je da najbolji svetski fudbal bude na jednom mestu. Novina je da ćemo prenositi svih 380 utakmica na novi i kvalitetan način i promovisać­emo Premijer ligu u svih šest zemalja bivše Jugoslavij­e.

On je naglasio da je ovaj ugovor završetak plana da se pozicionir­a kao lider u regionu i kazao da u prvih šest meseci ove godine Telekom ima izuzetan rast prihoda i profitabil­nosti. Podsetio je da je Telekom 2020. imao duplo veći profit nego 2019. i da se ove godine zato deli duplo veći profit odnosno dividende akcionarim­a, koja se meri desetinama milionima

99,66

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia