Blic

Grad će graditi novu zgradu, svi stanari će dobiti po stan

-

GRAD BEOGRAD će srušiti zgradu u Vidovdansk­oj ulici na Vračaru, izgradiće u roku od godinu dana novu na istom mestu i svi građani koji su vlasnici stanova dobiće u novoj zgradi stanove iste kvadrature, najavio je zamenik gradonačel­nika Goran Vesić.

Ovu ponudu Grada su načelno prihvatili svi stanari, a Vesić je precizirao da će svaki od stanara potpisati ugovor sa Direkcijom za građevinsk­o zemljište i izgradnju Beograda koja će srušiti zgradu i sazidati novu.

– To znači da će se oni u roku od godinu dana, koliko bi trebalo da traje postupak projektova­nja i izgradnje, useliti u stanove na lokaciji na kojoj se nalazi stara zgrada. U međuvremen­u će stanari koji žive u hotelu „Slavija” biti smešteni u gradske stanove koje neće plaćati, gde će moći da žive dok se ne izgradi nova zgrada – rekao je Vesić.

Kada je reč o preuzimanj­u stvari iz stanova, Vesić je naglasio da je Građevinsk­i fakultet preuzeo obavezu na sebe da angažuje svoje najbolje stručnjake da utvrde šta treba da se uradi kako bi se to bezbedno nova zgrada biće izgrađena za godinu dana realizoval­o.

– Neću dopustiti da se ponovi situacija iz 2008. jer stanari u Dubljansko­j i posle 13 godina nemaju krov nad glavom. Zato smo doneli odluku da Grad Beograd izgradi zgradu, a mi ćemo nastaviti da tužimo investitor­a i naplatićem­o svaki dinar koji smo uložili. Bolje je da mi tužimo investitor­a i da čekamo nego da se stanari preganjaju sa investitor­om i da za to vreme nemaju gde da žive.

Naglasio je da će svi odgovarati za štetu jer tu ima i pokretne imovine.

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia