Blic

Om u centru i na obali grada

-

n n n n

Kneževića, javnog tužioca iz Bačke Palanke i člana Udruženja sudija i tužilaca Srbije, ova odluka suda je u “najmanju ruku nejasna, ako se uzmu u obzir sve okolnosti koje su objavljene u javnosti”.

- Ovakve stvari su hronični problem pravosuđa. Da sud odbaci predlog tužilaštva, koje je postupilo adekvatno i logično, da se nekome ne odredi pritvor iako postoje razlozi za njega. Ovakva odluka suda je u najmanju ruku nejasna u sklopu svih okolnosti, a imajući u vidu da je on već osuđivan zbog dela u saobraćaju. Po meni ova odluka je društveno nefunkcion­alna - kaže Knežević i dodaje da ukoliko dođe do prekvalifi­kacije dela (jer je u međuvremen­u dečak preminuo) Lazaru G. neće biti po automatizm­u određen pritvor.

- Kada se predlaže pritvor i određuje uvek su isti razlozi - opasnost od bekstva, uticaj na svedoke,bojazan da će u kratkom roku ponoviti delo...u ovom slučaju, Tužilaštvo je najavilo žalbu, te će mogućnost da okrivljeno­m odredi pritvor dobiti sud koji je na višoj instanci od Prvog osnovnog. Samim tim, postoji mogućnost da će se kućni pritvor zameniti zatvorskim - objašnjava naš sagovornik.

NESREĆA

Podsetimo, preminuli Stefan (10) je u nedelju uveče sa ocem Mihailom i mlađim bratom Lukom (5) prelazio ulicu na pešačkom prelazu u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi kada je na njih autom naleteo Lazar G. (38), koji je potom pobegao sa lica mesta.

- Vozač je obilazio autobus koji se zaustavio na stajalištu, išao je jako brzo, preko 100 je vozio, padala je kiša, ja verujem da ih nije ni video. Tu ih je pokosio svu trojicu, direktno je nalateo na njih - ispričao je ranije deka dečaka.

Prvo je udario starijeg dečaka i odbacio ga 10 metara.

Nakon što ih je udario vozač L. G. pobegao je sa lica mesta. Prema pisanju medija, automobil je posle nesreće sakrio na parkingu. Uhapšen je dan kasnije.

Deka Slobodan kaže da niko ne može da veruje da je sud pustio vozača na slobodu iako je prethodno osuđivan dva puta

n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia