Blic

PREPOZNAT NA OSNOVU ZALISKA

-

Srebrić se nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine, mada od početka negira krivično delo. Drugooptuž­eni u ovom slučaju je Stefan Rokvić, koji se tereti za neprijavlj­ivanje pomenutog ubistva.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je svedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju.

Srebrić se teretio za teško ubistvo za koje je bila zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je uhapšen nakon višemesečn­e potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanović­evoj u glavu, koja je od zadobijeni­h povreda preminula četiri dana kasnije.

Pljačkaš je pobegao u šumu bez plena, koji je bio svega 10.000 dinara, jer je toliko novca bilo u kasi. Teško povređena devojka je posle četiri dana, ne budeći se iz kome, preminula.

Kako je “Blic” ranije pisao, Srebrić je uhapšen tri meseca posle zločina na pumpi i to pred svojom trudnom suprugom. I pre ovog ubistva imao je bogatu kriminalnu karijeru. Prvi put Srebrić je bio osuđen zbog razbojništ­va na četiri godine zatvora, te je od 2008. do 2011. godine proveo u KPZ “Sremska Mitrovica”,

a zatim u Okružnom zatvoru u Leskovcu.

Čim je izašao iz zatvora, nastavio je po starom. Prva na meti bila mu je prodavnica. Utrčao je u radnju u Beogradu i uz pretnju nožem zatražio novac od prodavačic­e. Ubrzo je uhapšen i osuđen na tri i po godine zatvora. U KPZ “Zabela” on je bio od 2015. do 2016. godine, a izašao je pre isteka kazne. Samo nekoliko meseci po izlasku iz zatvora, Srebrić je, kako se veruje, upao na pumpu u nameri da je opljačka i nesrećnoj Kristini pucao u glavu.n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia