Blic

Nikada zanimljivi­ja završnica prelazno

- EKIPA “BLICA”

Sa druge strane, francuski napadač odbija da produži ugovor sa “svecima”, tako da će na leto 2022. da postane slobodan igrač.

Zbog jednog posla je u utorak pred ponoć stala čitava Evropa. Jedan pad sistema za obrađivanj­e transfera u Španiji ukočio je kompletno tržište i naterao mnoge da čupaju kosu. Drama, koja je dostigla nezapamćen­i vrhunac na kraju je doživela srećan kraj. Svi veliki transferi koji su se čekali u minut do 12 završeni su u nešto produženom roku, s obzirom na to da su svi papiri poslati na vreme.

Sve je zavisilo od transfera Saula Njigeza u Čelsi. Kada je on konačno prošao, pokrenuo se lanac. Antoan Grizman je prešao u Atletiko Madrid, a Barselona umesto njega iz Sevilje dovela Luka de Jonga. Na kraju su svi bili zadovoljni, neko manje, neko više, ali su svi poslovi uspešno kompletira­ni.

“Plavci” su uspeli da ispune veliku želju Tomasa Tuhela i angažovali mu španskog vezistu. Veliko zadovoljst­vo i olakšanje osetio je i Saul, koji će konačno biti u prilici da se okuša u drugom velikom takmičenju. Dete Atletiko Madrida stiglo je na pozajmicu tešku 5.000.000 evra, sa opcijom otkupa na kraju sezone za 35.000.000.

Ipak, samo Saul i njegovo blisko okruženje znaju kroz kakvu su dramu prošli protekle noći. Sam igrač je detalje otkrio nekoliko sati posle ponoći u razgovoru za uglednu „Marku“. Kada se ozbiljno primakla ponoć kroz glavu mu je prošla situacija sa Davidom de Heom, koji je na leto 2015. iščekivao da se kompletira njegov prelazak u Real Madrid, ali je iz Mančestera prekasno stigla kompletna dokumentac­ija, pa nije bilo vremena za kompletira­nje transfera.

- Bilo je 23.57 kada smo završili reviziju kompletnog transfera, a onda su i oni to morali da učine. Bio sam kao De Hea, pomislio sam u sebi: „Ovo neće proći i to je to“. Bilo je to dugo popodne i duga noć. Moja supruga je bila jako nervozna, imali smo nekoliko veoma teš

Kristijano Ronaldo jedva čeka da ponovo zaigra na „Old Trafordu“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia