Blic

NA LIGU EVROPE ZA 3.500 DINARA

Najbolji teniser sveta ipak je zadovoljan startom u Njujorku, gde je bio bolji od mladog Danca Holgera Runea sa 3:1.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Mesec dana pauze nije ostavilo veliki trag na igri Novaka Đokovića koji je, ipak, izgubio set u prvom kolu US Opena - 6:1, 6:7 (5:7), 6:2, 6:1. Danski tinejdžer Holger Rune pružio je vrlo dobar otpor našem teniseru koji je priznao da će mu biti potrebno malo vremena da se uhoda.

- Čudna je situacija jer nisam igrao pripreme turnire za US Open. Verovatno sam tako i delovao na terenu, kao da mi je neophodno još vremena da budem pravi. Znam da mogu bolje i želim bolje i mislim da će biti bolje. U svakom slučaju, krenuo sam odlično danas - rekao je Đoković.

Novak je dobro otvorio meč, da bi u drugom setu, koji je Rune dobio u taj-brejku, napravio seriju grešaka. Da podsetimo, Đoković je na startu Vimbldona izgubio set u prvom kolu od, takođe, tinejdžera Džeka Drejpera, da bi u Londonu stigao do trofeja.

- Možda je i dobro odmah u prvom meču izgubiti set i osetiti trenutke koji nisu idealni, kako bih i zvanično ušao u turnir. Možda mi malo nedostaju ti mečevi pred US Open. Sve je išlo dobro, ali mi je odjednom nestao prvi servis. Bili su to loši procenti i svaka čast njemu na borbi. Imao je publiku iza sebe. On je igrao prvi meč, a ja imam mnogo iskustva ovde, ipak mi je bilo teško. Osećao sam se zarđalo na početku.

Rune je posle drugog seta imao problema sa grčevima i malo je nedostajal­o da preda meč.

- Teško je pričati o trećem i četvrtom setu jer se jedva kretao. Ja sam dobro krenuo. Nije bila fer borba jer je on bio povređen. Teško je to pravilo što ne može da uzme medicinski tajm-aut. Problemi sa grčevima su teški, znam da treba da uradi sve da ih izbegne, ali znam i da se dešava. Ja sam se mučio sa povredama i predajom u ranoj fazi karijere. Zato mogu da se poistoveti­m sa njim i da znam kroz šta prolazi. Proćaskali smo malo u svlačionic­i i bilo mu je teško. Bio je veoma tužan, teško je to shvatiti. Ja ga razumem, prošao sam kroz to. Rekao sam mu da je dobro izašao na kraj sa ovim. Nije hteo da odustane.

Na kraju, Novak je prokomenta­risao i publiku koja je bila na strani danskog tenisera i skandirala je “Rune, Rune!”.

- Nisam stvarno čuo, ne znam šta su skandirali. Mislio sam da samo zvižde. Ne znam, nije baš bila idealna atmosfera za mene. Bio sam i igrao u raznim lošim atmosferam­a, pa znam kako da izađem na kraj sa tim - poručio je Đoković.

nCrvena zvezda će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope, a promena u odnosu na prethodnu godinu je da će sada imati podršku publike. Srpski šampion obavestio je navijače o cenama ulaznica, a prednost će imati vlasnici karata.

Onlajn prodaja ulaznica za vlasnike sezonskih karata traje od sutra pa sve do 7. septembra i oni imaju pravo da otkupe svoje mesto sa 30% nižom cenom paketa. Od 11. septembra kreće slobodna prodaja preostalih paketa onlajn i na blagajnama, a ovo su cene: sever/jug 3.500 dinara, istok 7.000, zapad 8.000, VIP zapad 15.000, VIP 1/2 30.000 i VIP galerija 40 hiljada dinara.

Novaku je zasmetalo što je publika u Njujorku u drugom setu počela da mu zviždi, mada su ga organizato­ri ubeđivali da su navijači samo skandirali mladom Dancu

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia