Blic

BUDA BANANE POSLAO U SRBIJU, A SEBI OSTAVIO TONU KOKAINA

- TANJA ĆULAFIĆ

Prema navodima rešenja Sudskog veća podgoričko­g Višeg suda, 1,4 tone kokaina zaplenjene prošle nedelje u Crnoj Gori u tovaru banana nabavio je Budimir Krstović, poznat pod nadimkom Budo Banana, a njegova ćerka Marina (27) kontrolisa­la je sve od naručivanj­a, preko transporta i carinjena, do konačne isporuke pošiljke u hangar njihove firme u selu Mojanovići u Zeti.

Tri kontejnera banana koje je Marina Krstović naručila od dobavljača “Co ex Friuit S. A.” iz Ekvadora za kompaniju „“San Francisko”, koja je u vlasništvu njenog oca, krenula je iz luke Puerto Bolivar u Ekvadoru nakon što je prošla sve neophodne kontrole, rekao je u telefonsko­m razgovoru dobavljač Karlos Falkezi kog je Marina pozvala u prisustvu policajaca nakon što je droga pronađena u hjinovom hangaru, navode crnogorske Vijesti.

Ona je, pokušavaju­ći da skine sumnju i odgovornos­t sa sebe, odmah ponudila da policajcim­a da imena i kontakte dobavljača, kao i uvid u poslovnu koresponde­nciju, prenela je “Pobjeda”.

TRI VERZIJE ŠVERCA

Brod sa porudžbino­m Krstovića isplovio je iz luke nakon što ga je jedinica za borbu protiv narkotika ekvadorske policije proverila i utvrdila da na njemu nema droge. Dobavljač Falkezi ogradio se, kako prenose crnogorski mediji, pozivajući se na to, reklavši da ne može sa sigurnošću da tvrdi šta se tovarom desilo na putu do Crne Gore.

Nakon izlaska iz luke brod su pratile službe, a akcijom je rukovodila američka DEA, očigledno zbog posedovanj­a infrmacija da će određena količina narkotika biti ubačena na plovilicu tokom transporta. Tako se sada, prema pisanju crnogorski­h medija, nudi više mogućnosti kako se to desilo. Prema jednoj, kokain je direktno sa mora utovaren na brod, dok

MARINA KRSTOVIĆ , NEZVANIČNO, UČESTVOVAL­A JE U NABAVLJANJ­U, TRANSPORTU I PRAĆENJU POŠILJKE

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia