Blic

NA LEČENJU NAKON UBISTVA MAJKE

-

Srđan P. (28) iz Bačke Palanke, osumnjičen za ubistvo majke Slavujke P. (54), nalazi se u Specijalno­j zatvorskoj bolnici u Beogradu jer mu je izrečena mera obaveznog psihijatri­jskog lečenja. Njemu je rešenjem vanpretres­nog veća Višeg suda u Novom Sadu ponovo produžen pritvor do 30. septembra.

On je uhapšen 4. juna pod sumnjom da je u porodičnoj kući u Šumskoj ulici na periferiji grada, sa više udaraca sekirom, usmrtio majku, sa kojom je živeo. Stravičan zločin otkriven je kada je Slavujkina ćerka, a Srđanova sestra, došla u Bačku Palanku, jer joj majka, sa kojom se svakodnevn­o čula, nije odgovarala na telefonske pozive. Kada je došla, zatekla je zaključanu kuću i otkrila zločin.

Beživotno Slavujkino telo u lokvi krvi zatekli su u sobi, na krevetu zamotano u ćebe, a ubrzo se iz grada vratio i Srđan. Na saslušanju u policiji osumnjičen­i je pričao nepovezano

„Dolaskom selektora Dragana Stojkovića Piksija doneta je nova energija“, rekao je novi fudbaler kazahstans­kog Kaspija.

Kada jedan fudbaler tokom svoje igračke karijere bude cenjen i poštovan na svakom mestu u kojem se „igrao lopte“, to onda zaslužuje ogroman respekt. Takav je slučaj i sa Nenadom Gavrićem, fudbalerom Kaspija, koji je pre samo sedam dana potpisao ugovor sa ovim kazahstans­kim klubom i po prvi put se okušao u inostranst­vu.

Bogata karijera u Srbiji, gde je u jednom momentu bio fudbaler Crvene zvezde, dovoljno govori da je Gavrić u srpskom fudbalu, kako bi to oni najmlađi rekli – prešao igricu. Sada je na novom zadatku i novom izazovu koji za njega, verujemo, neće biti problem, naročito kada se uzme u obzir i činjenica da je gde god da je igrao, bio udarna igla tima.

Gavrić nam je pre svega otkrio koliko mu se dopada igra naše reprezenta­cije i koliko je Piksi promenio atmosferu, koja je u mnogo slučajeva ključan faktor za uspeh.

- Dolaskom Dragana Stojkovića Piksija doneta je nova energija. Takođe, i prethodni selektori su velike ličnosti, ali nekada za uspeh ti treba i malo sreće. Piksi je sigurno veliko fudbalsko i trenersko ime tako da očekujem da ćemo da se kvalifikuj­emo na Svetsko prvenstvo. Najbitnija je atmosfera unutar svlačionic­e, jer ako je ona dobra ne treba da se plašiš za rezultat. Neće biti lako, ali im želim svu sreću. Gledao sam i protiv Katara, to je bio sjajan meč našeg tima – počeo je Gavrić.

Naš sagovornik je bio član Crvene zvezde, a to je već dovoljan uspeh u srpskom fudbalu jer svi sanjaju o „večitima“.

- Igrao sam u velikoj Crvenoj zvezdi i to ću pamtiti dok sam živ. U takvim klubovima moraš da imaš pritisak, jer se od tebe očekuje mnogo, moraš da pobeđuješ svaku utakmicu, a tu je i Evropa, Liga šampiona. To su velika odricanja i velika odgovornos­t. Međutim, ako želiš da igraš, moraš da se navikneš na sve to. Tako da sve novo u životu traži nova dokazivanj­a, pa se čak i trudiš da napraviš mali pritisak kako bi na kraju sve bilo onako kako treba.

Posle mnogo godina igranja fudbala u Srbiji, gde je pokazao kvalitet Gavrić se po prvi put zaputio ka inostranst­vu, tačnije u Kazahstan, u redove Kaspija.

- Prvi i nadam se ne i poslednji. Ekipa je trenutno plasirana na sredini tabele. Imamo još sedam kola do kraja prvenstva, ali i jedan meč u kupu sa Astanom (prva utakmica 3:3), gde imamo velike šanse da prođemo dalje. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da uzmemo što više bodova u prvenstvu, jer nikad se ne zna. Možda osvojimo Kup i plasiramo se u Evropu, što bi zaista bio veliki uspeh.

Gavrič nam je otkrio i koliko je upoznat sa kazahstans­kom ligom.

- Pratio sam još i pre fudbal u ovoj zemlji. Znam da imaju vrhunske klubove kao što su Astana, Kairat, Tobol… U ovom klubu je i Marko Milošević sa kojim sam igrao u Napretku, tu je i Bondarenko, njega znam iz Radničkog iz Niša, tu je i Cuckić koji je igrao za Javor. Takođe, sa mnom je zajedno potpisao i Miloš Stanojević, koji je do nedavno bio u Turskoj. Sigurno je da će mi oni pomoći oko svega. Malo je čudno, bar za mene, jer svi pričaju na ruskom, a retko ko na engleskom, ali sve se nauči.

Gde god da je igrao bio je udarna igla tima, a on veruje da će tako biti i ovoga puta.

Nadam se da hoće. Bitno je da me posluži zdravlje, a sve ostalo će vremenom doći, pa tako i golovi i dobra igra koja se od mene traži. Bio sam želja trenera i stručnog štaba Srđana Blagojević­a, i verujem da ću svojim radom ispuniti očekivanja ovde u Kaspiju – sa osmehom je završio Nenad Gavrić.

Igrao sam u velikoj Crvenoj zvezdi i to ću pamtiti dok sam živ. U takvim klubovima moraš da imaš pritisak, jer se od tebe očekuje mnogo

Nenad Gavrić je celu karijeru proveo u Srbiji, a sada je odlučio da se oproba u Kazahstanu

Subota 15.00

Kanerva nije imao problema i na raspolagan­ju ima igrače koji su igrali na EP. Poziv je dobio Nisila iz KUPS-A. Finci igraju čvrsto i u napadu se oslanjaju na učinak Pukija. Kazahstanc­i se nalaze u najboljem periodu od prelaska iz AFC u UEFA 2002. Na EP se nisu plasirali, ali sakupljeni­h 10 bodova svedoči o dobrom radu Bajsufinov­a. Napadač Šušenačev se oporavio, a vezista CSKA Zajnutdino­v igra sve bolje.

Predlog: 1X&0-3 (1.50), IXVX (1.95)

Subota 18.00

U prošlim kvalifikac­ijama ove selekcije su bile u istoj grupi i Rusi su upisali dve pobede, u Moskvi minimalnu, a u Nikoziji ubedljivu (5:0). Sigurno im je tada bilo lakše pošto je Laifas isključen, ali to ne umanjuje uspeh. Ne verujemo da će Karpinovi izabranici opet biti tako ubojiti, s obzirom da su igrali fizički zahtevan meč sa Hrvatima, ali njihovu pobedu očekujemo. Kiprani se uzdaju u dobru formu napadača Ludogoreca Sotirioua.

Predlog: 2&2-6 (1.87), D0 (1.90)

Nedelja 18.00

Protiv najslabiji­h reprezenta­cija u grupi već su zabeležili pobede, Englezi su van konkurenci­je, pa sledi međusobni okršaj koji može da kanališe zbivanja. Albanci su odavno u kategoriji opasnih ekipa jer svi igraju u profi klubovima u Zapadnoj Evropi. Mađari se postepeno uzdižu i više nisu topovska hrana, što su dokazali na šampionatu Starog kontinenta.

Predlog: X-X (3.95), 0-2 (1.43)

Nedelja 18.00

Poljaci su jedini postigli gol protiv Engleza koji su ostvarili maksimalan učinak posle tri utakmice. Andora je jedino zatresla mrežu Mađarske. Verovatno Sautgejtov­i momci neće igrati punom parom, a da li će gosti postići pogodak, možda i slučajno, veliko je pitanje koje postavljaj­u kladioniča­ri. Ili će uslediti kanonada Kejna, Sterlinga i ostalih fudbalera željnih da postignu pogodak u dresu „Gordog Albiona”.

Predlog: I2+&4+, 5+

Nedelja 20.45

Belgija je favorit, manje ili više, protiv većine selekcija iz Evrope, ali imaju i Česi svoje adute. Čvrsti su i imaju dobre rezultate na EP. Sa Šikom u napadu, potrudiće se da utakmicu učine zanimljivo­m. Objektivno, nemaju šta da izgube i ne treba očekivati bunker, ali moraju da budu oprezni jer ne zna se da li su „crveni đavoli” opasniji kroz sredinu ili po bokovima. Predlog: X-1 (4.20), 1&GG (3.45)

Nedelja 20.45

Bez obzira na ime rivala, „nova Nemačka” sa povratniko­m Rojsom i još nekoliko igrača koji nisu bili u prvom planu kod Leva, okreće novi list. Više apsolutno nema pravo na grešku, a Flik je ozbiljan trener (dokazao se u Bajernu) koji neće eksperimen­tisati na strartu mandata. Jermeni su skladni kao nikad pre, s tim da možda u zao čas stižu u Štutgart.

Predlog: 1-1&3+ (1.55), DI2+ (2.05)

Nedelja 20.45

Videli smo na EP da Švajcarci mogu sa svakim da igraju egal ako su u punom sastavu. Sada nedostaje Embolo (iako je na spisku), novi selektor je Murat Jakin sa kojim počinje nova era. Šaćiri (Lion), Zuber (AEK) i Gavranović (Kajzeri) imaju nove klubove. Golman Kobel (Dortmund), Cesiger (J. Bojs) i Zećiri (Augzburg) nova su imena. Italijane svako zna i na njih ne treba trošiti reči.

Predlog: 0-15 0&1+ (2.35), Ki2 (2.10)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Aleksandar Mitrović će predvoditi napad Srbije u mečevima sa Luksemburg­om i Republikom Irskom
Aleksandar Mitrović će predvoditi napad Srbije u mečevima sa Luksemburg­om i Republikom Irskom
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia