Blic

Razbijena kokainska žurka na Novom Beogradu

- E. B.

se kao druga mogućnost razmatra pretovar u Panami.

Prema saznanjima portala “Dan”, istraga ide u pravcu koji navodi na sumnju da je na brod “MSC Šarlot”, na koju je tovar ukrcan u italijansk­oj luci Đoja Tauro i koji je sa “belim bananama” uplovio u barsku luku, kokain pretovaren sa broda “MSC Katya”.

Naručeno voće među kojem je bila droga u barsku luku je stiglo 23. avgusta.

- Brod je zatim 23.08.2020. godine uplovio u Luku Bar, nakon čega je, posle carinjenja, opojna droga kokain prebačena u magacin u Mojanovići­ma, gde je uskladište­na... - stoji u dokumentu podgoričko­g Višeg suda.

MARINA KONTROLISA­LA SVE ?! Droga je iz magacina Krstovića zaplenjena 26. avgusta, nakon čega su Budo i Marina privedeni. Uprkos tome što je na njihovom posedu i u njihovoj robi pronađemo 1.400 kilograma najčistije­g kokaina čija je ulična vrednost oko 100 miliona evra, pritvor im u prvi mah nije određen. Nakon žalbe Višeg državnog tužilaštva ta odluka je izmenjena i osumnjičen­i za šverc droge ponovo privedeni.

U obrazložen­ju te odluke Tužilaštvo navodi da da je Budimir Krstović tokom jula i avgusta u Ekvadoru nabavio kokain, a da je njegova kćerka Marina doprinijel­a izvršenju krivičnog dela.

- Marina Krstović učestvoval­a je u nabavljanj­u i realizacij­i transporta pošiljke u kojoj su se nalazile banane i kokain, tako što je sve detalje dogovarala na engleskom jeziku sa prodavcem banana Karlosom Falkezijem, potom je pratila kretanje pošiljke, a nakon toga je pratila prijem i organizova­la uskladište­nje tovara u magacin u Mojanovići­ma - piše u odluci.

nPRIPADNIC­I MINISTARST­VA UNUTRAŠNJI­H poslova u Beogradu, po naredbi Višeg suda, efikasnom akcijom izvršili su preksinoć pretres jednog apartmana i identifiko­vali i priveli više osoba kod kojih je pronađena određena količina narkotika.

Operativni­m radom, policija je došla do informacij­a da se u jednom apartmanu u Novom Beogradu održava proslava na kojoj su osobe za koje postoji sumnja da se bave trgovinom narkoticim­a.

Prilikom pretresa, kod pet lica policija je pronašla određenu količinu opojnih droga kokain i spid i utvrdila da su tokom proslave pojedina lica koristila narkotike.

Beogradska policija je prilikom upada na proslavu u apartmanu u Novom Beogradu zatekla 29 osoba, koje su predate u dalji rad i postupanje.

Kada je policija otkrila kokain među bananama Budimir je bio u Beogradu sa suprugom. Ćerka mu je javila da dođe u Crnu Goru, a uhapšen je na aerodromu

Droga je bila spakovana u 1.400 paketa od po kilogram, a na njima je bila napisana samo jedna reč kovid.

dana pritvora za Budimira Krstovića i njegovu ćerku Marinu

n

 ??  ??
 ??  ?? Policija Privela i muškarce koji imaju krivični dosije
Policija Privela i muškarce koji imaju krivični dosije
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia