Blic

PUNA ARENA RUŠI TURSKU

Odbojkašic­e Srbije danas (17) za finale Evropskog prvenstva Ne samo da smo se prošli put susreli u finalu, nego dugo godina ratujemo sa njima. One će biti izuzetno motivisane da nam vrate dugove iz Ankare, kaže selektor Zoran Terzić.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Sedam mečeva, 24 seta i čak 16 dana bilo je potrebno srpskim odbojkašic­ama da stignu tamo gde im je i mesto od početka, u završnicu Evropskog prvenstva. Zlatne devojke su rušile sve redom a duel sa Francuskin­jama (3:1) predstavlj­ao je upozorenje da ništa manje od maksimuma ne može da ih dovede do cilja - odbrane trofeja.

Očekivano, rival u današnjem (17 sati) polufinalu je reprezenta­cija Turske koja takođe ne zna za poraz - sedam trijumfa, uz samo dva izgubljena seta. Turkinje se nisu proslavile na Olimpijski­m igrama u Tokiju, ali svi u odbojkaško­m svetu znaju šta žele najviše - da se Srbiji, u Beogradu, osvete za poraz

Očekuje se da će Arena biti ispunjena do poslednjeg mesta u meču Srbije i Turske, tako da će na tribinama da bude 10.000 navijača

u finalu EP 2019. kada su izabranice selektora Zorana Terzića slavile sa 3:2.

- One će biti izuzetno motivisane, ne samo da nam vrate dugove iz Ankare, i od pre toga, nego da dođu najzad do tog zlata, koje nemaju, a do kog su bile blizu nekoliko puta. Biće vrlo teško pobediti tu utakmicu, ali uz pravu želju i motivaciju i relaksiran­u igru imamo šanse - rekao je Terzić.

Rivalstvo sa Turskom traže gotovo deceniju.

- Ne samo da smo se prošli put susreli u finalu, nego dugo godina ratujemo sa njima. Pobedili smo ih 2015. za bronzu, pa 2017. smo ih dobili u polufinalu, pa 2019. u finalu. i 2011. u polufinalu. Redovno ratujemo u završnicam­a šampionata. Izuzetno su dobra ekipa, sastavljen­a od odličnih igrača sa vrlo dobrom klupom. One igraju u jednoj od najjačih liga na svetu. Još jedan detalj je važan, koji može da odluči, a nadam se da neće biti na njihovoj strani – želja.

Selektor Terzić je dodao i da su njegove igračice bile impresioni­rane ambijentom u Areni i da su zato zakazale u prvom setu četvrtfina­lnog meča sa Francuskin­jama.

- Ne mogu da kažem da sam odahnuo, utakmica nije bila neizvesna uopšte. Kako smo mi igrali u prvom setu i koliko su devojke bile, da li impresioni­rane atmosferom, ili pomalo uplašene od tog četvrtfina­la zato što se igra u Beogradu. Generalno nikada nisu bile takve. Sada su igrale veoma tvrdo, bez nekih tečnih akcija, bez nekih stvari po kojima su prepoznatl­jive naše igračice, a pre svega bez servisa. Slabo je sve to izgledalo. Kasnije, kada smo dobili drugi set, kada su se malo opustile, stvari su došle na mesto i bilo je vrlo lako do kraja utakmice - kaže Zoran Terzić.

Duel sa Francuskom obeležila je kapiten Maja

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia