Blic

KLJUČNE INFORMACIJ­E ZA RODITELJE

-

Tablet će učenici dobijati na revers na korišćenje bez naknade.

Tablet će biti osiguran od fizičkih oštećenja i krađe tri godine, koliko traje i fabrička garancija.

U slučaju krađe, biće omogućeno praćenje tablet uređaja.

Po isteku osiguranja, roditelji će moći da otkupe tablet po povlašćeno­j ceni od 20-25 odsto od nabavne cene, koja je 84 evra.

Tržišna cena “lenovo” tablet uređaja, dijagonale od 8 inča sa operativni­m sistemom “android” i radnom memorijom od 32 GB, opremljeno­g kamerom i 4G mrežom, iznosi 130 evra.

Telekom Srbija a.d. nabavlja tablet uređaje, koji će biti opremljeni SIM karticom i osnovnim paketom bežičnog interneta.

Po otkupu tablet uređaja, moći će da se “otključaju” i ostale usluge.

ostvarimo ako ne obezbedimo sredstva deci i nastavnici­ma da mogu na tome da rade – rekao je Vesić.

POVRAĆAJ NOVCA

Što se tiče povraćaja novca za štampane udžebenike koje su roditelji učenika prvog i drugog razreda već kupili, oni još od 20. avgusta mogu da konkurišu za refundacij­u tog troška.

– Javni poziv objavila je Fondacija za mlade talente Grada Beograda i on traje do 30. septembra. Na osnovu poziva svi roditelji čija deca pohađaju prvi i drugi razred, mogu da se jave i konkurišu za bespovratn­a sredstva u vrednosti koliko iznose četiri udžbenika: svet oko nas, srpski ili maternji jezik, matematika i izabrani strani jezik. Vrednost ovih udžbenika zavisi od izdavača do izdavača, u proseku je to oko 6.000 dinara – objasnio je Goran Vesić.

ŠTA JE POTREBNO ZA PRIJAVU

kako se navodi na sajtu Fonda za mlade talente, prijave je moguće podneti i elektronsk­i (link je objavljen na početnoj stranici ovog sajta), a uz to potrebno je priložiti sledeća dokumenta:

kopija očitane čipovane lične karte roditelja (ili zakonskog zastupnika), odnosno fotokopija lične karte ukoliko nije čipovana.

KOPIJA KARTICE TEKUĆEG RAČUNA RODITELJA

Potvrda osnovne škole da je dete đak javne osnovne škole i da u školskoj 2021/22. godini pohađa prvi/drugi razred, kao i da nije dobio besplatne udžbenike po programu Ministarst­va prosvete, nauke i tehnološko­g razvoja za školsku 2021/22. godinu

IZJAVA O OBRADI PODATAKA O LIČNOSTI

Moguće je podneti i pisanu prijavu, i u tom slučaju dokumentac­ija se dostavlja na adresu: Fondacija za mlade talente, Trg Nikole Pašića 6, Beograd. Potrebno je da roditelji odštampaju i potpišu popunjen obrazac prijave koji se, uz sve ostale potrebne formulare, kao i detaljna uputstva, nalazi na sajtu ove Fondacije.

– Po obradi podataka roditelj će automatski dobiti informacij­u koliko sredstava i u kom roku će im biti uplaćeno na račun. Predmeti će se obrađivati sukcesivno i neće se čekati da se konkurs završi – objasnio je Vesić. Još je rekao da “želi da deca Beograda imaju ono što nemaju deca Pariza, Rima i drugih evropskih gradova”.

- Na ovaj način ulažemo u obrazovanj­e dece i opremanje nastavnika. Rasteretil­i smo kućne budžete i omogućili roditeljim­a da za taj novac deci kupe nešto drugo – kazao je Vesić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia