Blic

PRIJATELJI O MMA BORCU: “BIO JE JEDAN OD RETKIH, SRČAN, HRABAR I BESKRAJNO DOBAR“

-

Na društvenim mrežama brojni sportisti i prijatelji opraštaju se od ubijenog Stefanović­a koji je važio za odvažnog, dobrog i poštenog momka.

- Uroš je bio divan dečko. Izuzetno dobar prijatelj i cenjen borac. Bio je multitalen­tovan i mogao je imati svetlu budućnost. Bio je vrstan rvač, a ni džudo ni brazilski džiu džicu mu nisu bili strani tako da ga je njegov multitalen­at za borbu doveo do toga da postane MMA (mixed martial arts) borac. On je 2018. godine dobio zvaničnu licencu za fizičko obezbeđenj­e i od onda je radio kao telohranit­elj. To mu je praktično bio dodatni izvor prihoda da bi mogao da se posveti vežbanju - pričaju za “Blic” njegovi prijatelji iz kluba.

Kažu i da se nikada nije bavio nikakvim “mutnim” radnjama niti da ima bilo kakav dosije, te da je njegova jedina veza sa kriminalom bila ta što je čuvao Goranca. Njegov prijatelj i momak sa kojim se borio i sa kojim je trenirao Radovan Rašo Obradović, emotivnom porukom oprostio se od Stefanović­a.

“Momak koga sam voleo, sa kim sam trenirao i radio je otišao. Zauvek će biti u mom srcu jer je bio jedan od retkih, srčan, hrabar i beskrajno dobar i pošten. Najiskreni­je saučešće porodici. Ovaj gubitak je nenadoknad­iv. Voli te brat zauvek.”

Stefanović je preminuo na licu mesta, a napadači su, vozeći velikom brzinom i ne obazirući se na prolaznike, izleteli iz prolaza zgrade preko trotoara na put, i samo pukom srećom još neko nije nastradao!

- Njihovo vozilo pronađeno je na izlazu iz grada u smeru ka Rumenki i na njemu je bilo rupa od metaka tako da se može zaključiti da je došlo do razmene paljbe što tek treba da se potvrdi istragom nakon ispitivanj­a svedoka. ako je i bilo razmene paljbe, prva saznanja istrage ukazuju na to da ubijeni Stefanović nije pucao, ali se čekaju rezultati analiza “parafinske rukavice” sa obdukcije njegovog tela da

bi se videlo da li na rukama ima tragova baruta – objašnjava naš sagovornik.

komšija preko puta ulaza gde se prekjuče odigrao oružani okršaj kaže da je scena izgledala filmski, pomalo nadrealno, kao i reakcija pojedinih ljudi.

- Čuo sam buku motora automobila i škripanje guma. Za koji sekund vazduh su proparali rafali! Malo sam se prepao i izleteo na terasu. Video sam kako jedan automobil juri iz ulaza. Buka rafala je bila snažna, ali dobar deo prolaznika u ulici uopšte se nije uplašio. pojedini se jesu sklonili, ali bilo je i onih koji su nastavili mirno da piju kafu u bašti obližnjeg kafića. kao da se ništa nije desilo. To me dodatno iznenadilo. Zar smo toliko oguglali na pucnjavu po ulicama? - pita se ovaj komšija.

Najgore je to, kako dodaje, što je u ulici u tom momentu bilo dece, koja su lako mogla da stradaju.

Ovaj novosadski kvart inače je poznat kao jedan od omiljeniji­h za mlade bračne parove i porodice, te je smatra tragedija da se mafijaški okršaji dešavaju pred očima najmlađih.

KOMŠIJE PRIČAJU DA JE U ULICI U TOM MOMENTU BILO DECE, KOJA SU LAKO MOGLA DA STRADAJU, SAMO PUKOM SREĆOM NISU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia