Blic

ZVEZDA U VELIKOM PROBLEMU ZBOG FALKA

-

C

rvena zvezda bi mogla da upadne u veliki problem zbog lošeg poslovanja. Naime, italijansk­i mediji pišu da „crveno-beli“još uvek nisu platili Lećeu ni cent od 1.000.000 evra koliko je iznosilo obeštećenj­e za Filipa Falka prošle zime. Iz tog razloga, predsednik italijansk­og kluba Saverio Damijani se obratio tribunalu FIFA koji je naložio Zvezdi da isplati pomenutu sumu novca u što kraćem roku.

- Falko je jedan od komplikova­nijih slučajeva sa kojima smo se suočili prošle sezone. ponudili smo mu novi ugovor sa povećanjem plate ali je on odbio jer je imao drugačije ambicije. Otišao je u Crvenu zvezdu koja se prilikom transfera obavezala na određene finansijsk­e korake. ti koraci su značili da je Zvezda do sada trebalo da nam uplati 1.000.000 evra. po 500.000 evra u januaru i junu. a do sada nije uplatila ni evro. I onda je Falko tražio od nas da mi odustanemo od th finansijki­h potraživan­ja. tu je nastao konflikt. Ne treba biti baš posebno maštovit da shvatite o čemu se radi. FIFA tribunal se oglasio u vezi Falkovog slučaja. prvostepen­a presuda je već doneta, a pored 1.000.000 evra koje nam duguje, Zvezda je obavezna da plati penale i kamate. ta presuda je zvaničan akt i ako je Crvena zvezda ne bude poštovala, izgubiće licencu za takmičenje u evrokupovi­ma - otkrio je Damijani. Crveno - beli su se oglasili.

- prethodnih godinu ipo dana je jako težak period globalno za fudbal. procenjeni gubici klubova samo u 2020. godini od strane FIFA iznose 14 milijardi dolara. Minus u fudbalskom sistemu je doveo do pada tražnje za igračima kao i opšte krize likvidnost­i medju klubovima koji medjusobno kasne sa izmirenjem obaveza. Na današnji dan Crvena zvezda ima potraživan­ja od nepunih tri miliona evra od čega je preko milion dospelo na naplatu. Za veći deo istih smo utužili druge klubove pred FIFA i CAS. Za transfer Falka Crvena zvezda je prvobitno imala docnju u plaćanju upravo zbog kašnjenja u naplati planiranih priliva. U tom momentu smo imali nenaplaćen­a dospela potraživan­ja od još većeg broja klubova iz više zemalja. Italijansk­i klub je odmah istakao potraživan­je za penale zbog kraćeg kašnjenja koje nismo prihvatili. Iz tog razloga do konačne presude Cas-a po tom pitanju plaćanje nećemo izvršiti jer se ne slažemo sa potraživan­jem koje je italijansk­i klub istakao. Koristimo sve pravne instrument­e da zaštitimo Klub u ovom momentu posebno od slučajevim­a kada druga strana pokušava neosnovano da iskoristi nastalu situaciju i ne pokazuje minimalnu poslovnu etiku dobrog privrednik­a i poslovnog partnera - istakao je operativni direktor Zvezde Marko petrović.

 ??  ?? Sudeći po izjavi predsednik­a Lećea, Crvena zvezda će morati da plati 1.000.000 evra italijansk­om klubu na ime obeštećenj­a za Filipa Falka, kao i dodatne penale i kamate
Sudeći po izjavi predsednik­a Lećea, Crvena zvezda će morati da plati 1.000.000 evra italijansk­om klubu na ime obeštećenj­a za Filipa Falka, kao i dodatne penale i kamate

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia