Blic

Oni su naše zlato

- JELENA PAUNOVIĆ urednik

Dečiji osmeh je vredniji od sveg novca na svetu. Ne postoji ništa što donosi veće zadovoljst­vo od srećnog i nasmejanog deteta. Uvek sam spreman pomoći na bilo koji način koji mogu, pa makar to bilo samo potpisivan­je autobiogra­fije. Ovo su reči Lionela Mesija.

I upravo tako „Blic fondacija“u saradnji sa Olimpijski­m komitetom Srbije, organizuje veliku licititaci­ju na kojoj će se naći artikli sa potpisima olimpijaca koji su branili boje naše zemlje na OI u Tokiju ovog leta. Sva prikupljen­a sredstva odlaze onima čije osmehe i radost nikada nećemo zaboraviti - deci u Zvečanskoj. Oni rastu bez roditelja, a o njima brine država. Većina dece iz ove ustanove uprkos teškom detinjstvu danas su obrazovani i uspešni ljudi. Većina njih se ostvarila kao roditelji i tvrde samo jedno- da nikada neće napustiti decu i da će im pružiti svu ljubav ovog sveta.

Dragi naši čitaoci hajde da od danas ovim malim ljudima, budućim naučnicima, sportistim­a i umetnicima pomognemo da imaju još bolje uslove za život u domu. Da im koliko toliko odrastanje van porodičnog doma učinimo što lepše.

Naime, olimpijci Srbije su potpisali artikle koje ćemo dati na aukciju preko Limunda, a sav novac će otići za decu iz Zvečanske. Oni su svoj deo posla uradili, sada je red na nas. Nakon licitiranj­a ćemo proglasiti pobednike, a svečano uručenje novca biće uoči „Blicovog“25. rođendana, 16. septembra. Među vašim majcama može se naći Novakov dres, karate pojas Jovane Preković ili pak zastavica naših zlatnih delfina...

Naši sportisti iz Tokija su doneli devet medalja. Borili se za svaku od njih kao lavovi. I opet danas pokazali ono najvrednij­e što imaju ljudskost. Bez razmišljan­ja su pristali da učestvuju u akciji. Potpisali su svoje artikle koji čekaju vlasnike.

Hvala vam, dragi naši zlatni momci i devojke, što svim srcem učestvujet­e u „Blicovoj“akciji. Što će zahvaljući svma nama mališani u Zvečanskoj imati još bolje uslove za život i odrastane.

Naši olimpijci su odlučili da pomognu deci u Zvečanskoj i još jednom pokazali da su veliki sportisti, ali i još veći ljudi

Ceremoniji u manastiru nisu prisustvov­ali ni vernici ni gosti iz drugih crkava, koji su ostali u Podgorici

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia