Blic

Čestitali SSP, Dveri i NADA

-

SRPSKI POKRET DVERI, Stranka slobode i pravde i koalicija NADA čestitali su mitropolit­u crnogorsko­primorskom Joanikiju, koji je ustoličen u Cetinjskom manastiru.

Dveri su u saopštenju poručile da mir, stabilnost i suživot naroda na prostoru Srbije i Crne Gore nemaju cenu i da će mudrost i čovekoljub­lje mitropolit­a Joanikija “sigurno doprineti tome”.

I Stranka slobode i pravde je uputila čestitke vernicima Srpske pravoslavn­e crkve, navodeći da posebne čestitke zaslužuje crnogorska Vlada, jer je “odolela dogovoreni­m provokacij­ama onih koji su navikli da saradjuju i zaradjuju na lažnim sukobima Srbije i Crne Gore”.

SSP kaže da je mitropolij­a mesto spajanja vekovne sloge i zajedništv­a srpskog i crnogorsko­g naroda, te da su svi koji su to prethodnih nedelja želeli da ugroze, “osujećeni hrabrim odlukama Crne Gore”.

Takodje, i koalicija NADA koju čine POKS, DŠ i 23 udruženja gradjana, čestitala je ustoličenj­e mitropolit­u Joanikiju i najoštrije osudila, kako navode, antisrpsku histeriju na Cetinju.

NADA je pozdravila istrajnost SPC da se mitropolit Joanikije ustoliči u Cetinjskom manastiru i navela da su pokušaji sprečavanj­a ustoličenj­a skandalozn­i i za svaku osudu. Predsednik POKS Žika Gojković rekao je da su se oni koji su pokušali da spreče ustoličenj­e, odrekli sopstvene istorije i Crne Gore.

Predsednik DSS Miloš Jovanović naveo je da će oni koji su izazvali nasilje ostati upisani na mračnim stranama u istoriji i pozvao Srbe da ne nasedaju na provokacij­e, jer je, kaže, čin ustoličenj­a već dovoljna pobeda n.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia