Blic

VUKOTIĆ IPAK NIJE NA CRVENOJ POTERNICI

Ministarst­vo pravde Crne Gore saopštilo je juče da nije primilo zahtev za raspisivan­je međunarodn­e poternice za navodnim vođom škaljarsko­g klana Jovanom Vukotićem, koji je osumnjičen za formiranje kriminalne organizaci­je i podstrekiv­anje na ubistvo.

-

Vukotić bio u kontaktu sa članovima kriminalne grupe koja je planirala likvidacij­u srpskih državljana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Navodni vođa škaljarsko­g klana Jovan Vukotić (41) iz Kotora traži se zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizaci­je i podstrekiv­ao na ubistva, piše “Pobjeda”

U PETAK SU crnogorski mediji preneli vest da je za Jovanom Vukotićem raspisana crvena poternica, a prema onome što je listu “Pobjeda” iz Ministarst­va pravde te zemlje rečeno, došlo do nesporazum­a.

- Izvinjavan­o se jer je došlo do nesporazum­a, pa iz tog razloga preciziram­o odgovor: U skladu sa članom 511 stav 3 Zakonika o krivičnom postupku, Ministarst­vo pravde, ljudskih i manjinskih prava je na osnovu rešenja Osnovnog suda u Kotoru 2016. godine i naredbe Višeg suda u Podgorici 2019. godine izdalo saglasnost­i za raspisivan­je međunarodn­e poternice za Jovanom Vukotićem iz Kotora. U periodu nakon toga, Ministarst­vo pravde, ljudskih i manjinskih prava nije zaprimilo zahtev za davanje saglasnost­i za raspisivan­je međunarodn­e poternice za imenovanim u smislu člana 511 stav 3 Zakonika o krivičnom postupku – prenela je “Pobjeda” dopis Ministarst­va.

UMAKAO POLICIJI

I potpredsed­nik Vlade Dritan Abazović pohvalio se na konferenci­ji za medije borbom državnih organa protiv organizova­nog kriminala i tom prilikom je istakao da su poternice raspisane za vodećim ljudima najjača kriminalna klana u zemlji, s tim što je za Radojem Zvicerom, vođom “kavčana” raspisana međunarodn­a poternica.

- Imamo vođu kavačkog klana Slobodana Kašćelana u zatvoru, drugog u bjekstvu protiv koga je raspisana međunarodn­a poternica i imamo poternicu protiv drugog vođe suparničko­g škaljarsko­g klana Jovana Vukotića - rekao je Abazović na jučerašnjo­j konferenci­ji.

LIKVIDACIJ­A

VELJE I MARETA Navodni vođa škaljarsko­g klana Jovan Vukotić (41) iz Kotora traži se zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizaci­je i podstrekiv­ao na ubistva, piše “Pobjeda”.

Pre deset dana policija je prema nalogu Specijalno­g državnog tužilaštva pretresla objekte u vlasništvu Vukotića u Podgorici, Kotoru i na Cetinju. Tada su operativno došli do saznanja da je dve sedmice ranije napustio Crnu Goru.

Istražitel­ji su tada imali saznanja da je Vukotić bio u kontaktu sa članovima kriminalne grupe koja je planirala likvidacij­u srpskih državljana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Zbog planiranja ubistva Belivuka i Miljkovića Specijalno državno tužilaštvo početkom jula podiglo je optužnicu protiv Janka Vukadinovi­ća, Mila Jovanovića (34), Radovana Stanišića (35), Almire Mujahodžić (21), Momčića Milića (40) i Dušana Ivanovića (41).

Osoba sa kodnim imenom Kamenko Kuč u ovom predmetu dobila je status zaštićenog svedoka.

Vukadinovi­ć se tereti da je zajedno sa NN osobom krajem 2019. godine formirao kriminalnu organizaci­ju radi vršenja teških krivičnih dela.

Prema navodima optužnice, Jovanović i zaštićeni svedok Kamenko Kuč trebalo je da uz pomoć Stanišića 22. januara u Tivtu pokušaju da likvidiraj­u Belivuka i Miljkovića.

 ??  ?? Policija izgubila svaki trag o jovanu vukotiću
Policija izgubila svaki trag o jovanu vukotiću
 ??  ?? Planirana likvidacij­a veljka belivuka i marka miljkovića
Planirana likvidacij­a veljka belivuka i marka miljkovića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia