Blic

DNK ODVEO POLICAJCE NA VRATA UBICA MMA BORCA

U opsežnoj akciji sprovedeno­j na teritoriji Novog Sada u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvo­m policija je juče uhapsila 13 osoba i zaplenila narkotike, oružje, municiju, osam vozila i 50 hiljada evra.

- EKIPA “BLICA”

Kako navode u Ministarst­vu unutrašnji­h poslova, ovom akcijom je za manje od 48 sati rasvetljen­o teško ubistvo Uroša Stefanović­a i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca koje se dogodilo u četvrtak oko 21.30 u novosadsko­m naselju Nova Detelinara.

Iz MUP-A nije preciziran­o ko su uhapšeni niti da li su uopšte privedeni sami izvršioci zločina, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je juče da će biti ’’interesant­no videti ko su lica koja su učestvoval­a’’.

NALOGODAVA­C

- U toku protekle noći na ovom slučaju radilo je 250 ljudi iz SAJ i PTJ. Razotkrili su ubistvo u Novom Sadu. Za dan su pronašli DNK, sve trojice. Interesant­no je videti ko su lica koja su učestvoval­a - rekao je Vučić ne otkrivajuć­i više detalja o ovom incidentu.

Kako je ’’Blic’’ već izveštavao, postoji osnov sumnje da iza ovog obračuna stoji neko sa strane odnosno da egzekutori nisu delovali po svom nahođenju već po nečijem nalogu što bi istraga trebalo da utvrdi.

Meta napada verovatno je bio ranjeni Goran Kovačević Goranac koji je nakon saniranja prostrelne rane ruke u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine pušten na kućno lečenje, a Uroš Stefanović, koji je radio kao njegov telohranit­elj, zapravo je bio „kolateraln­a šteta“.

- Ovaj slučaj je izuzetno složen i istraga se vodi u nekoliko pravaca tako da nas ne bi začudilo da rasvetljav­anjem ovog incidenta dođemo do podataka vezanih za neka druga krivična dela i razrešimo još neke zločine. Problem uvek nastaje prilikom uzimanja iskaza od svedoka i žrtava. Svedoci se po pravilu plaše za svoju bezbednost kada saznaju ko su bile mete napada a preživele žrtve, ako pripadaju kriminalno­m miljeu kao što je sada slučaj, obično nisu spremne u potpunosti da sarađuju. Daju samo šture podatke o samom napadu ali ne otkrivaju više detalja koji bi mogli da dovedu do motiva i razloga za napad jer bi mogli sami sebe da diskrimini­šu. Obično su napadi vezani za neka druga krivična dela i predstavlj­aju čin osvete ili samih napadača

 ??  ?? ovo je goran kovačević koji je izbegao likvidacij­u
ovo je goran kovačević koji je izbegao likvidacij­u

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia