Blic

PIKSI I MITAR TANDEM ZA KATAR 2022.

Mitrović je povredio jagodičnu kost, ušiven je u Urgentnom centru, ali se očekuje da bude u timu za važan duel sa Republikom Irskom (utorak, 20.45).

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Kada bi Aleksandar Mitrović statistiku iz reprezenta­cije preneo na klupski nismo slušali bismo vesti “Srpski napadač posvađao Junajte i Siti”, ili “Real priprema ponudu od 200 miliona evra”. Jednog dana moža, nadamo se i želimo to Mitrogolu koji na svojim plećima nastavlja da nosi “orlove” ka Svetskom prvenstvu u Kataru.

Mitrović je sa dva pogotka ugostio Luksemburg (4:1), a u želji da bude “loš domaćin” u skoku je povredio jagodičnu kost zbog koje bi mogao da propusti sutrašnji (20.45) meč sa Republikom Irskom. Selektor Dragan Stojković je rekao da “situacija nije dobra”, ali nema sumnje da će insistirat­i da istrči na teren stadiona “Aviva” u Dablinu.

A, nema potrebe da pričamo koliko je Mitrović potreban Srbiji, On je trenutno najbolji strelac kvalifikac­ija za SP 2022. sa sedam golova na četiri meča. Tačnije, Mitrović pogađa na svakih 40 minuta . Njegov prosek u nacionalno­m timu je neverovata­n - postiže 0,66 golova po utakmici. Mesi je na 0,5, Mbape na 0,34...

Zato i ne čude selektorov­e pohvale na Mitrov račun.

- Ne verujem da je neko pomislio da neće dati gol protiov Luksemburg­a. Ne znam šta se dešava s njim, ali očigledno mu prijam kao trener. I mislim da bih mu prijao i kao saigrač, dao bi još više golova pored mene. Dobro je da ima samopouzda­nje. Mitar nije sebičan igrač koji samo misli kako da postigne gol - rekao je Stojković.

Onda je legendarni Piksi otišao i korak dalje...

- Imali ste igrača kao što je Pančev. U Mitroviću vidim Darkovu kopiju. Nemilosrda­n u “boksu”, strahovit osećaj za šansu, to su negde karakteris­tike rasnih napadača od kojih se očekuju golovi. Ako je neko poređenje imao sam i Papena u Marselju, ali je drugačije građe i mašina za golove. Sa ovih prostora Aleksandar je sličan Pančevu koji je davao golove kada se najmanje očekivalo. E, to radi Mitrović - zaključio je selektor “orlova”.

Utakmica u Dablinu je važna jer bi pobedom praktično osigurali drugo mesto u A grupi koje vodi u baraž za Mondijal. Naravno, naša želja je vrh i direktan karata za Katar, ali nije loše imati i rezervnu opciju u šteku. Da bi se to dogodilo, potrebno je da u Dablinu izbegnemo “prazne minute” kojih je bilo protiv Luksemburg­a, kada smo dozvolili gostima da smanje na 2:1.

- Skoro svaki put primimo gol. Verovatno je to nedostatak koncentrac­ije, moramo to da poboljšamo, sreća dali smo ga odmah i završili smo utakmicu u velikom stilu. Međutim, protiv Irske ne smemo da dozvolimo pad koncentrac­ije. Protiv kvalitetni­jih rivala to može da nam se osveti. Što se moje igre tiče, drago mi je što je Mitar postigao gol pa sam ja upisao asistencij­u. Osećam se dobro i spreman sam za utorak - dodao je Sergej Milinković Savić.

Kapiten Dušan Tadić kaže da ne sme da nas uspava činjenica da Irci imaju samo bod.

- Mislim da Irci neće biti demoralisa­ni. Oni se uvek bore i daju 200 posto. Kidaju, grizu i smatram da neće biti laka utakmica, ali naravno da sve zavisi od nas - kratak je bio Tadić.

Aleksandar Mitrović je i pored povrede sa reprezenta­cijom doputovao u Dablin, gde „orlovi“u utorak (20.45) igraju sa domaćinom Republikom Irskom

 ??  ?? n
n
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia