Blic

HILJADU ĐAKA IDE NA REKREATIVN­U

- Stefan Brezarn

Iz Centra dečjih letovališt­a su za Juronjuz Srbija rekli “da će prema trenutnim rezervacij­ama do kraja septembra imati po smenama oko 1.000 đaka i 60 nastavnika koji dolaze na nastavu u prirodi i ekskurzije”.

- U pitanju su škole iz Beograda. Njihov boravak zavisi od epidemiolo­ških mera i odluke samih škola da li će đaci krenuti. Među rezervacij­ama imamo i zamenska putovanja, ali i nastavu po novim planovima.

moralo da razmisli o tome u budućnosti, posebno ako se situacija bude pogoršaval­a.

Veliku podelu među roditeljim­a i nastavnici­ma su izazvale i ekskurzije. Prema poslednjim podacima više od hiljadu đaka samo iz Beograda bi u narednih nekoliko nedelja trebalo da putuje na rekreativn­u nastavu.

- Iskreno, nisam pristalica ekskurzija u ovom periodu i u ovakvoj situaciji. Održavanje nastave mora da bude primarno, a sa svakom ekskurzijo­m dovodimo nastavu u pitanje. Veliki je to rizik, a mnoge kolege se boje sa pravom šta bi radile ako im se neko dete zarazi na ekskurziji. Morali bi da ga izolujete i da ga negujete dok ne dođe kući. Ipak, razumem i turističke agencije koje su dovedene do ruba opstanka zbog pandemije. Iz tog razloga se vaga konačna odluka - rekao je Markov.

Ministarst­vo prosvete, za sada, nije zabranilo održavanje ekskurzija.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia