Blic

I DA JE DOBIO 70 GODINA, DETE NE MOGU DA VRATIM

- B. Janačković

Saša Blagojević (28) iz Gornje Vrežine osuđen je juče u Višem sudu u Nišu na sedam godina zatvora jer je 1. novembra 2020. godine u 3.35 časova u Nišu vozeći pijan sa 1,3 promila alkohola u krvi automobil marke BMW, bez položenog vozačkog ispita izazvao saobraćajn­u nesreću u kojoj je poginuo njegov drug Srba Živković (20) iz Gornje Vrežine.

UZ SEDMOGODIŠ­NJU ROBIJU, Blagojević­u je izrečena i zabrana upravljanj­a vozilom B kategorije u koju se neće uračunati dužina zatvorske kazne, kao i mera obaveznog lečenja alkoholiča­ra.

Blagojević nije prisustvov­ao izricanju presude kojom mu je do pravosnažn­osti rešenja produžen pritvor.

Miloš Živković, otac nastradalo­g Srbe, rekao je posle izricanja presude da i nakon suđenja ne zna istinu kako mu je sin poginuo, te da bi trebalo pooštriti kazne kako nečija druga deca ne bi stradala zbog bahatih vozača.

-I da je dobio 70 godina a ne sedam ja dete ne mogu da vratim. Najbitnije za mene je to što ja ne znam istinu kako mi je dete poginulo. Nismo došli do istine, žao mi je, ja sam izgleda jedini roditelj koga sud nije saslušao kao oštećenog. To je jedno a druga stvar je da kazne treba da budu veće, ne zbog mog sina, nego zbog nekog drugog Srbe koji će biti sutra. Da se jednom za sva vremena ti vozači dovedu u red, da znaju da neće proći sa četiri, pet godina a da izađu za tri godine. Ako ih čeka robija od 15, 20 godina malo će da paze kako voze, rekao je Miloš Živković za “Blic”.

On je rekao da će se tužilaštvo verovatno žaliti na presudu ali da mu to nije bitno.

- To mi je sve jedno, ja apelujem na državu i ljude koji su kompetentn­i da se kaznena politika promeni, kažem ne zbog mog deteta, njega nema, nego zbog nekog drugog Srbe, rekao je Miloš.

Prema rečima nastradalo­g, oni će se žaliti na presudu. Inače, po našem zakonu maksimalna kazna zatvora je 12 godina

 ??  ?? Nastradaio: srba Živković
Nastradaio: srba Živković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia