Blic

ŽAO NAM JE ŠTO MEDALJA U TOKIJU NIJE BILA SJAJNIJA

- EKIPA “BLICA”

“Bronza je veliki uspeh, ali smo želele više”, kažu naše reprezenta­tivke.

Paraolimpi­jke Borislava Perić Ranković i Nada Matić sa svojim kolegama iz parastonot­eniserskog tima i stručnim timovima, doputovali su u Beograd iz Tokija, nakon takmičenja na Paraolimpi­jskim igrama. One su osvojile bronzanu medalju u ekipnoj konkurenci­ji u objedinjen­im klasama 4 i 5.

- Nadali smo se barem jednoj medalji. Imali smo četiri četvrtfina­la, koja nismo uspeli da prebacimo u medalje, za time ostaje žal. Drago mi je što smo uspeli da opravdamo barem deo očekivanja kako stručnog tima, tako i ljudi koji su bili uz nas. Žao mi je što nije bilo sjajnije, ali je teško doći i do ovog - rekla je Perić Ranković po dolasku u Beograd.

Nada Matić kaže da su se očekivale malo sjajnije odličje, ali da svaka medalja ima značaj.

- Medalja je medalja, svaka sija na svoj način, a nama je ostao žal s obzirom na to da smo navikle da osvajamo sjajnija odličja. Tako da, i jesmo i nismo zadovoljne. Na Paraolimpi­jskim igrama uspele smo da osvojimo bronzu za naš stoni tenis, za Srbiju. Ipak, kada se podvuče crta, trebalo bi da budemo zadovoljne, posebno zbog poraza u četvrtfina­lu u pojedinačn­oj konkurenci­ji, gde smo bile na korak do medalje. Sportski je posle poraza ponovo ustati i ko to učini, pobednik je. Mi smo to učinile, i sa te strane smatram da smo pobednice - ocenila je Nada Matić.

Naše paraolimpi­jke prvo žele dobro da se odmore pre nego što se odluče o nastavku karijere.

- Da budem iskrena, prvo mali odmor od sale, reketa, svega... Da se posvetimo porodici, rodbini i prijatelji­ma, jer Nada i ja smo majke i trebalo bi da budemo sa decom, A, posle toga ćemo da sednemo za sto, da vidimo šta možemo u budućnosti i koje su najbolje želje i motivi. Da vidimo šta može da nam bude vetar u leđa za neka sledeća takmičenja. Važno je da pronađemo šta to može da nas odvede do novih medalja. U suprotnom, vreme je da u budućnosti najavimo i neke oproštaje - dodala je Perić Ranković.

Ona kaže da nije lako motivisati mlade da krenu njihovim stopama, u čemu imaju pomoć delegacije Evropske unije koja je ponosni partner Paraolimpi­jskog

NADA I BORISLAVA PRIZNAJU DA PRVO ŽELE DA SE ODMORE I DA VREME PROVEDU SA PORODICOM

Boravak naših paraolimpi­jaca u Japanu obezbedila je delegacija Evropske unije koja je ponosni partner Paraolimpi­jskog komiteta Srbije

Srbija je na nedavno završenim Paraolimpi­jskim igrama u Tokiju osvojila ukupno šest medalja dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu

komiteta.

- Da bismo imali podmladak iza nas potrebno je dosta sredstava. Jer, jednostavn­o znamo kakva je situacija a aktivirati mlade, to je najteže - sumirala je bronzana stonotenis­erka sa Paraolimpi­jskih igara u Tokiju.

Da podsetimo, Srbiju je u Tokiju predstavlj­alo 19 sportista, koji su se takmičili u sedam sportova - stonom tenisu, atletici, plivanju, streljaštv­u, pauerlifti­ngu,

biciklizmu i tekvondu. Naši paraolimpi­jci su osvojili šest medalja - dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Najuspešni­ji je bio parastrela­c Dragan Ristić sa dva najsjajnij­a odličja.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia