Blic

PRISTOJAN KANDIDAT OBIČNOG IMENA

- Ivana Mastilović Jasnić

Vladimir Pejić naglašava da Miloš Jovanović ima “obično” ime i prezime pa ga je teško razlikovat­i.

- Verovatno je njihova logika da je važno da imaju predsednič­kog kandidata i da bi to moglo da povuče koaliciju. Ali reč je o pristojnom kandidatu - zaključuje Vladimir Pejić. pojedinaca.

Na republički­m izborima održanim u junu 2020. godine POKS je zauzeo četvrto mesto među 22 liste i zamalo ostao ispod cenzusa sa osvojenih 2,7 procenata glasova, dok je DSS osvojio 2,2 odsto.

Direktor agencije „Faktor plus“Vladimir Pejić kaže za “Blic” da je koalicija DSS i POKS smislena i da nije formirana samo iz “matematičk­ih” razloga.

- Da su izašli zajedno na izbore 2020. godine verovatno da bi sada bili u Skupštini. Konkurenci­ja će im sada biti drugačija u odnosu na prethodne izbore, tako da ne možemo samo da saberemo procente za prethodnih izbora. Ipak, da se sutra održavaju izbori, verovatno da bi prešli cenzus - kaže Pejić.

On ističe da ćemo jasniju sliku imati kada NADA krene u kampanju i kada budemo videli hoće li im se neko još priključit­i.

- Ono što je važno, za sada u toj koaliciji nema varnica - ističe Pejić.

Kada je reč o Milošu Jovanoviću kao o predsednič­kom kandidatu, on kaže da je reč o dobrom kandidatu, mladom, pristojnom, obrazovano­m, bez afera.

- Nekada to nije dovoljno za veliki rezultat. Morao hi da nadje način da skrene pažnju na sebe, ali vidim da izbegava estradizac­iju. U Srbiji je ipak potrebno malo populizma - kaže Pejić.

n

Nakon izbora 2012. postao je poslanik u Skupštini Srbije. Za potpredsed­nika DSS-A izabran je u oktobru 2016. godine, a za predsednik­a 2017.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia