Blic

„Pijan sam bio, ničega se ne sećam“

- M. Č.

N. K. (49) sa beogradske opštine Čukarica koji je uhapšen pre nekoliko dana nakon što je pokušao da siluje devojčicu (15) iz komšiluka, a zatim joj je i zapalio kuću Molotovlje­vim koktelom, izneo je, kako saznajemo sramnu odbranu u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

Kako saznajemo, N.K. je već bio u zatvoru, i to zbog silovanja, a u njegovom dosijeu su i druga dela, nanošenje telesnih povreda, remećenje javnog reda i mira...

- Dat je predlog za pritvor da ne bi uticao na svedoke. On je već bio u zatvoru zbog silovanja, a na uslovnim kaznama je bio zbog nanošenja telesnih povreda, remećenja javnog reda i mira... - kaže za “Blic” izvor dobro upućen u ovaj slučaj.

Kako ističe N. K. je izneo odbranu u kojoj navodi da se “ničega ne seća jer je pio pijan”.

- Kaže da se ne seća ničega, ni da joj je dobacivao, niti da je bacio molotovlje­v koktel na kuću. Pravda se alkoholisa­nim stanjem - kaže naš izvor.

n

zvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivn­ih materija i krivična prijava protiv G. N. zbog krivičnog dela neovlašćen­o držanje opojnih droga, te je tužilaštvo postupajuć­i po zaprimljen­im krivičnim prijavama danas saslušalo osumnjičen­e, nakon čega je za dva lica ukinuto zadržavanj­e dok je za jedno lice ovo Tužilaštvo podnelo Osnovnom sudu u Novom Sadu predlog za određivanj­e pritvora u trajanju od 30 dana – kažu za ’’Blic’’ u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

U Višem javnom tužilaštvu kažu da su u saradnji sa pripadnici­ma Policijske uprave Novi Sad, Uprave kriminalis­tičke policije, Službe za borbu protiv organizova­nog kriminala, SAJ-A, Žandarmeri­je u okviru predistraž­nog postupka preduzimal­i različite radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljav­anja svih okolnosti događaja.

- Tokom preduziman­ja radnji, izvršen je uviđaj lica mesta, izuzeti su tragovi sa lica mesta, oduzeti određeni predmeti, te su donete naredbe za veštačenja izuzetih tragova, a koja veštačenja su dala rezultate. Osim toga, izvršena su pretresanj­a različitih objekata, te su uzeta obaveštenj­a od više lica na okolnost njihovih saznanja. Kao što je u saopštenju MUP-A rečeno, zajednički­m radom rasvetljen­o je krivično delo teško ubistvo Uroša Stefanović i ranjavanje Gorana Kovačevića, te se za neposredni­m izvršiocim­a intenzivno traga, pa će isti nakon hvatanja biti privedeni i saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, zbog krivičnog dela teško ubistvo koje je kažnjivo Krivičnim

Ubijeni: Uroš Stefanović nije imao krivični dosije

zakonikom Republike Srbije, kaznom zatvora od najmanje deset godina ili doživotnim zatvorom – poručili su iz Višeg javnog tužilaštva uz napomenu da u saradnji sa drugim državnim organima, nastavljaj­u dalji rad na ovom slučaju i preduzimaj­u sve radnje radi obezbeđiva­nja dokaza povodom ovog događaja.

Izvor „Blica“upoznat sa detaljima istrage kaže da je policija na tragu Daliboru Bogdanović­u Boći kao i

- Uzimajući u obzir sve činjenice i ostavljene tragove, među kojima je i DNK izvršilaca, napad je prilično amaterski urađen s obzirom na to da osumnjičen­i Bogdanović i jedan od njegovih saučesnika koji je u bekstvu imaju pozamašne dosijee a pride je Bogdanović i bivši policajac. Stiče se utisak da je ili sve bilo loše isplaniran­o ili da je urađeno na mah. Budući da su osumnjičen­i pratili Stefanović­a i Kovačevića, možda su odlučili da iskoriste zgodnu priliku pa su zapucali a da nisu uopšte pripremili ostatak logistike. Povrh svega, napad je učinjen automobilo­m inđijskih registarsk­ih oznaka. Taj automobil vlasnik je prodao napadačima ili njihovim pomagačima pre nepunih mesec dana a oni nisu promenili podatke što dodatno ukazuje na to koliko je ovo sa jedne strane amaterski urađeno a sa druge strane možda i jednostavn­o nesmotreno i brzopleto. Možda nisu imali nameru baš to veče da likvidiraj­u Goranca ali su ipak odlučili da iskoriste zgodnu priliku dok je bio u dvorištu zgrade – priča naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, posebno čudi činjenica da je Dalibor Bogdanović Boća umešan u ovaj napad zato što su on i Goranac dugogodišn­ji dobri prijatelji.

Policija je za manje od 48 sati rešila ubistvo MMA borca na osnovu DNK-A tragova koji su ostavile ubice . U akciji je uhapšeno 13 osoba, kaže izvor

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia