Blic

TRI NAPADA NA BOGDANOVIĆ­A

-

Prvi napad na Bogdanović­a dogodio se u oktobru 2014. godine kada je vođa navijačke grupe “Korida” Jovan Kecman u njega ispalio tri metka tokom provoda u centru Novog Sada. Drugi napad na Bogdanović­a dogodio se u maju 2019. godine kada mu je podmetnut eksploziv ispod sedišta njegovog džipa koji je aktiviran daljinski u momentu kada je izlazio iz kola. Poslednji pokušaj napada na Bogdanović­a dogodio se u aprilu ove godine kada je u liftu zgrade u kojoj živi pronađen eksploziv a zbog sumnje da ga je tamo postavio uhapšen je jedan muškarac iz Zemuna a taj slučaj i dalje nije dobio sudski epilog.

dvojici muškaraca iz Srema koji su verovatno neposredni izvršioci napada na Stefanović­a i Kovačevića.

Goran Kovačević Goranac nakon pucnjave završio je na Urgentnom centru sa povredom ruke. O napadu saslušan je u policiji . Kako „Blic“saznaje, on nije znao motiv napada .

AMATERI

- Šta je bilo među njima dvojicom samo oni znaju a vrlo je moguće da je neko sasvim treći angažovao Bogdanović­a da pronađe način da likvidira Goranca. No, to bi trebalo, kao i motiv za napad, da se pokaže tokom istrage ukoliko osumnjičen­i, ali i žrtva, budu spremni za saradnju - smatra naš izvor.

Bogdanović je prvi put u medijima pominjan kao telohranit­elj lidera Lige socijaldem­okrata Vojvodine Nenada Čanka i tada aktivni policajac koji je iz interventn­e jedinice premešten na administra­tivne poslove, navodno zbog kršenja radne discipline, gde je bio do prevremene penzije i imenovanja na funkciju komesara za bezbednost Fudbalskog kluba “Vojvodina” 2015. godine. U javnosti njegovo ime se pojavilo u maju 2017. godine kada je sa još četvoricom prijatelja osumnjičen za pokušaj otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili tokom suđenja, sumnjaju da ima veze sa ubistvom Novosađank­e Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice, kao i za pokušaj ubistva Nika Uskokovića rođaka prvookrivl­jenog Gorana Kovačevića Goranca. Pored imenovanih na optuženičk­oj klupi našli su se i Božidar Bosnić i suspendova­ni policajac iz Beograda Vladica Rakić, a postupak protiv njih se i dalje vodi u novosadsko­m Višem sudu.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia