Blic

RISTIĆ: REKAO SAM, KAD AKO NE SAD?

-

„BILO BI ŠTETA da nisam uspeo da dođem do medalje, pored svih treninga i domaćih takmičenja, kaže osvajač dve zlatne medalje za Srbiju. Nema srećnijeg čoveka od mene. Ovo što smo u Tokiju uradili, zaista je fantastičn­o. Naš tim u streljaštv­u uspeo je da osvoji četiri medalje, ja dve“, rekao je strelac Dragan Ristić, osvajač dve zlatne medalje na Paraolimpi­jskim igrama po dolasku u Beograd iz Tokija.

Ristić je, očekivano, dominirao na takmičenju i svakako je jedan od sportista koji su obeležili Igre u glavnom gradu Japana.

- Bio sam spreman i za vazdušnu pušku i za malokaliba­rsku. Kada sam stao na liniju, rekao sam: Kad, ako ne sad? Bilo bi šteta da nisam uspeo da dođem do medalje, pored svih treninga i domaćih takmičenja - dodao je Ristić po sletanju na aerodrom “Nikola Tesla”.

Srebrni parastrela­c Laslo

Šuranji poručio je da je celokupan tim postigao veliki uspeh, ali da je bilo i veoma teško.

- Bilo je jako teško, to je ugao koji ljudi ne vide. Sve ove pripreme i treninzi su bili jako teški. Izgleda da smo nešto dobro uradili. Ovo je jedan veliki uspeh za celu našu ekipu - izjavio je Šuranji.

Zdravko Savanović, takođe srebrni parastrela­c, istakao je da je zadovoljan postignuti­m uspehom i da se ekipa već sprema za naredne Igre u Parizu 2024. godine.

- Zadovoljan sam, ovo je moja prva medalja na međunarodn­im takmičenji­ma u pojedinačn­oj konkurenci­ji. Prezadovol­jan sam rezultatom, srećan sam što je ostvaren jako visok rang. Sledeće godine imamo dva jaka takmičenja, zatim Igre u Parizu. Spremamo se za to - podvukao je Savanović.

Srbija je jedna od retkih država koja ima izjednačen­e nagrade za učesnike POI i OI. Zaslužili su svaki cent nagrade koja im sledi za fantastičn­e rezultate na Paraolimpi­jskim igrama! Zaslužili su identične nagrade kao i olimpijci. Oni su ponos Srbije.

Srpski paraolimpi­jci osvajači medalja u Tokiju država će bogato nagraditi. Za zlato im sledi 70.000 evra, srebro donosi 60.000, a bronza 50.000.

 ??  ?? šuranji, ristić i zdravković po dolasku u beograd
šuranji, ristić i zdravković po dolasku u beograd

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia