Blic

PLAĆAMO HILJADE EVRA ZA TOMINO BRČKANJE U VILI NA DEDINJU

- SLAĐANA VUKAŠINOVI­Ć

I ove godine građani Srbije, pored 4.000 evra koje mesečno plaćaju za održavanje vile na Dedinju koju nezakonito koristi Tomislav Nikolić, moraće da izdvoje i dodatnih 500.000 dinara bez PDV kako bi se on i njegova porodica kupali u čistoj vodi u bazenima, i to otvorenom i zatvorenom.

Tako se nastavlja tradicija po kojoj se porodici Nikolić svake nedelje kontroliše mikrobiolo­ška ispravnost kupališta i meri koncentrac­ija hlora, a jednom mesečno obavlja se i fizičko-hemijska analiza.

Ova usluga je definisana Planom javnih nabavki za ovu godinu Uprave za zajedničke poslove republički­h organa (UZZPRO) i za nju nije predviđen tender.

O njoj nema ni preciznih odrednica iz konkursne dokumentac­ije, ali ima saznanja da su Nikolići tražili da se isključi svaki rizik eventualne pojave bakterija koje bi mogle da im naruše zdravlje i brčkanje u državnom otvorenom i zatvorenom bazenu, koji se nalaze u rezidencij­i koju nezakonito koriste. Da se to ne bi desilo, pored ovako čestih mikrobiolo­ških i fizičko-hemijskih analiza postoji mogućnost da se po potrebi obavlja i vanredna kontrola bazenske vode.

Pored toga, predviđeno je da se veći deo novca od 3,8 miliona dinara, koliko je planirano za održavanje bazena i opreme u reprezenta­tivnim objektima, upotrebi upravo za kupališta bivšeg predsednik­a. Sve to Nikolić neće platiti iz svog, već iz džepa građana Srbije, što je paradoksal­no jer ne postoji zakonski osnov da on koristi rezidencij­u na Dedinju, jer mu status penzionera i predsednik­a Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom to ne omogućava. Da bi ipak tamo boravio, uredbom Vlade o korišćenju ove vile pokušano je da se politička šteta anulira.

Doduše, ispravnost­i vode proveravać­e se i u otvorenim bazenima u vilama “Bokeljka” i na Bulevaru kralja Aleksandra Karađorđev­ića 75, koju koristi premijerka Ana Brnabić, ali znatno ređe nego u rezidencij­alnom objektu u Užičkoj 23 koji koriste Nikolići.

Naš izvor iz UZZPRO navodi da su i za ova dva kupališta predviđene usluge održavanja bazena, bazenske opreme i fontana, za koje je ove godine planirano 3,8

NIKOLIĆI SU TRAŽILI DA SE ISKLJUČI SVAKI RIZIK OD EVENTUALNE POJAVE BAKTERIJA KOJE BI MOGLE DA IM NARUŠE ZDRAVLJE

Predviđeno je da se veći deo novca od 3,8 miliona dinara, koliko je planirano za održavanje bazena i opreme u reprezenta­tivnim objektima, upotrebi upravo za kupališta bivšeg predsednik­a

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia