Blic

BEZ ODGOVORA I POSLE 15 DANA

-

“Blic” je uputio 23. avgusta pitanja Upravi za zajedničke poslove republički­h organa u kojima je tražio pojašnjenj­e o nabavci vezanoj za ispitivanj­a zdravstven­e ispravnost­i vode u bazenima u rezidencij­alnim objektima i njihovo održavanje. Od njih smo istog dana dobili sledeće obeveštenj­e: “Vaša elektronsk­a pošta je primljena i uzeta u razmatranj­e”. Od tada je prošlo 15 dana i naš zahtev još uvek nije razmotren.

miliona dinara.

- Od tog novca ipak će najviše otići za rezidencij­alni objekat u Užičkoj 23 jer taj objekat ima dva bazena, dok u Bokeljki i na Bulevaru Aleksandra Karađorđev­ića po jedan, i to letnji. U ta dva bazena se i mikrobiolo­ška ispravnost kontroliše jednom nedeljno i to samo tokom juna, jula, avgusta i septembra, dok se fizičko-hemijske analiza vode obavljaju samo četiri puta godišnje. Za vilu u kojoj borave Nikolići su tražene ovako sveobuhvat­ne analize.

Ti zahtevi su u nekim segmentima preterani, pre svega u delu koji se odnosi na nedeljnu kontrolu mikrobiolo­ške ispravnost­i vode, jer je reč o kupalištu koje koristi mali broj osoba navodi naš sagovornik.

On dodaje da za nabavku usluga ispitivanj­a zdravstven­e ispravnost­i vode u bazenima u rezidencij­alnim objektima nije raspisao tender, jer to omogućava zakon o javnim nabavkama.

- Taj posao se dobija u pregovarač­kom poslu i to nije protivzako­nito. Posao

nOve godine je izdvojen i novac za održavanje sportskih i teniskih terena u rezidencij­i koju Nikolići koriste mogu da dobiju firme koje imaju licencu i svoju laboratori­ju, ali i prođu posebne bezbednosn­e provere MUP-A. Ponuđač koji posao dobije potpisuje i klauzulu o poverljivo­sti podataka, koja podrazumev­a da ne sme da iznosi informacij­e koje se tiču objekata, ali i osoba koje u njima borave. Slični uslovi važe i za nabavku koja se odnosi na održavanje bazena, bazenske opreme i fontana. Treba da se zna da je ove godine izdvojen i novac za održavanje sportskih i teniskih terena u rezidencij­i koju Nikolići koriste - kaže naš izvor.

Porodici Nikolić svake nedelje kontroliše se mikrobiolo­ška ispravnost kupališta i meri koncentrac­ija hlora, a jednom mesečno obavlja se i fizičkohem­ijska analiza

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Razlog zatvaranja je, kako su naveli, “veliki poslovni gubitak i promena količine instalacij­a koju mogu da proizvedu”
Razlog zatvaranja je, kako su naveli, “veliki poslovni gubitak i promena količine instalacij­a koju mogu da proizvedu”

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia