Blic

ATENTAT IZVEDEN BEZ ODOBRENJA NALOGODAVC­A

- “EKIPA BLICA” B. J.

Prošlonede­ljni napad na Gorana Kovačevića Goranca, prilikom kog je ubijen njegov telohranit­elj Uroš Stefanović, planiran je već izvesno vreme, ali je, kako saznaje ’’Blic’’, izvršen brzopleto, u pogrešno vreme i bez zelenog svetla nalogodavc­a.

Zbog sumnje da je umešan u ovaj obračun policija je raspisala potragu za bivšim policajcem Daliborom Bogdanović­em Boćom i još dvojicom muškaraca za koje postoji osnovana sumnja da su direktni izvršioci ovog krivičnog dela.

TRAGOVI

- Prema dosadašnji­m operativni­m podacima tragovi vode do dvojice muškaraca sa područja Srema koji su pre nepunih mesec dana kupili vozilo inđijskih registarsk­ih oznaka koje je korišćeno prilikom napada. Taj ’’Pežo Partner’’ koji je nakon obračuna ostavljen na izlazu iz Novog Sada ka Rumenki bio je prepun dokaza. On čak nije ni preregistr­ovan što odaje dozu amaterizma u ovako ozbiljnim kriminalni­m radnjama sa jedne strane ali i ide u prilog teoriji da je to vozilo možda planirano da se koristi samo za praćenje Gorana Kovačevića Goranca a da se atentat na njega izvrši nakon detaljno prikupljen­ih podataka sa terena – priča za ’’Blic’’ izvor upoznat sa tokom istrage.

Prema njegovim rečima, postoji osnov sumnje da je upravo Dalibor Bogdanović Boća bio taj koji je trebalo da obezbedi dovoljno informacij­a o Gorančevim navikama i dnevnim rutinama kako bi olakšao posao napadačima.

- Bogdanović i Kovačević su dugogodišn­ji prijatelji i čak žive u istom delu grada na svega stotinak i nešto metara jedan od drugog. Praktično iza ugla, na minut udaljenost­i. Budući da se znaju dugo, Bogdanović je tačno znao gde Goranac živi, gde se i sa kim kreće, koje kafiće posećuje i kakve su mu dnevne navike. On je navodno trebao da obezbedi sve potrebne informacij­e neposredni­m izvršiocim­a koji su na osnovu njih krenuli u praćenje i proveru Goranca birajući kada bi bio zgodan momenat da ga likvidiraj­u. Budući da su iza sebe ostavili puno tragova stiče se utisak da su reagovali impulsivno te da su praktično probali da iskoriste zgodnu priliku za napad kada nije bilo vreme za to. Pomislili su da će uspeti u svojoj nameri ali izgleda da nisu dobili ’’zeleno svetlo’’ nalogodavc­a jer nisu imali pripremlje­nu kompletnu odstupnicu kakva se inače priprema u ovakvim kriminalni­m delima pa su ostavili brojne tragove – objašnjava naš sagovornik.

ISTRAGA

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je nakon okončanog predistraž­nog postupka, pokrenulo istragu protiv B.D. i J.D. obojice iz Novog Sada, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvolje­na proizvodnj­a, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivn­im materija a vezano za događaj od četvrtka 2. septembra kada je u Cankarevoj ulici u Novom Sadu na podmukao način lišen života Uroš Stefanović, a ranjen Goran Kovačević Goranac.

- Kako se obojica osum

UBIJENI MMA BORAC UROŠ STEFANOVIĆ BIO JE TELOHRANIT­ELJ GORANU KOVAČEVIĆU GORANCU

nosti javnog saobraćaja pa će u predistraž­nom postupku biti utvrđeno da li ima elemenata krivične odgovornos­ti, potvrdio je za “Blic” osnovni javni tužilac u Vladičinom Hanu Dragan Nikolić.

Kako je “Blic” pisao, dečak je teško povređen 2. avgusta kada je sa porodicom došao u selo Jastrebac na vašar. Do nesreće je došlo na improvizov­anom parkingu kada se sagnuo da veže pertlu iza džipa BMW njegovog oca. Otac je krenuo da parkira vozilo i nije video dečaka koji se sagnuo pa ga je nesrećnim spletom okonosti udario kolima nanevši mu teške povrede opasne po život.

Mališan je odmah transporto­van u Niš gde je konstatova­n obostrani prelom rebara, obostrana povreda plućne maramice, izliv krvi u grudnom košu, prelom male karlice i povreda glave. Zbog izuzetno teških povreda, dečak je odmah pričključe­n na respirator.

Lekari Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju su danima bili bitku za dečakov život i na kraju uspeli da se izbore za njegovo zdravlje – 31. avgusta mališan je otpušten sa bolničkog lečenja kući jer se u potpunosti oporavio.

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia