Blic

BEOGRAD SPREMAN ZA ŠKOLARIJAD­U

-

BEOGRAD će OD subote do 19. septembra biće domaćin Školarijad­e – Svetskih sportskih igara mladih. Ono što je Olimpijada za najbolje sportiste sveta, biće Školarijad­a za učenike osnovnih škola. Prvi put u istoriji školskog sporta na jednom mestu će se naći osnovci iz celog sveta i takmičiće se u čak 14 sportova. Gosti naše prestonice biće oko 2.500 mladih sportista, koji će u Srbiju doći iz čak 43 države.

- Ovo takmičenje će biti posebno jer će konačno mlađi učenici imati priliku da se takmiče na međunarodn­om nivou, ali i da se da se upoznaju i druže sa svojim vršnjacima iz celog sveta. Savez za školski sport Srbije, u nekoliko prethodnih godina već je bio organizato­r Svetskih školskih prvenstava u odbojci, basketu 3x3 i fudbalu, tako da ima znanje i iskustvo za organizaci­ju ovako velikih događaja. Prethodna 2020. godina će se pamtiti kao jedna od najgorih godina u istoriji, zbog korona virusa usled kojeg su mnoga sportska takmičenja otkazana ili

željko tanasković, predsednik saveza za školski sport srbije

odložena. U ovoj godini u kojoj su se konačno i dogodile Olimpijske igre, spremni smo da organizuje­mo ovaj događaj i uveravam vas da ćemo preduzeti sve potrebne mere kako bi sve proteklo u zdravlju, druženju i takmičenju. Naš glavni cilj je da se svaki učesnik oseća bezbedno i da se zadovoljan vrati kući, sa najlepšim iskustvom i uspomenama. To je glavna misija školskog sporta – napomenuo je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Učesnici prve, istorijske Školarijad­e takmičiće se u atletici, badmintonu, košarci, basketu 3x3, šahu, fudbalu, džudou, karateu, orijentiri­ngu, plivanju, stonotenis­u, tekvondu, rvanju i odbojci.

 ??  ?? beograd će ugostiti 2.500 školaraca iz celog sveta
beograd će ugostiti 2.500 školaraca iz celog sveta
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia