Blic

Počela je velika aukcija „Blic fondacije“, OKS i oli

Filip Filipović je pokazao da nije samo veliki vaterpolis­ta, već i da je veliki čovek i rado se odazvao našoj humanitarn­oj akciji.

- EKIPA “BLICA”

Srpski olimpijci su sa zadovoljst­vom pristali da, zajedno sa “Blic fondacijom” i OKS, budu deo velike humanitarn­e akcije čiji je cilj da se sakupi što više novca za decu iz Zvečanske. Aukcija na “Limundu” u kojoj možete da licitirate za više od 20 artikala koji su naši sportisti koristili u Tokiju uveliko je počela i trajaće sve do 16. septembra. Što više sredstava sakupimo svi zajedno, to ćemo obradovati više mališana.

Jedan od prvih koji nam je poklonio uspomenu iz Tokija bio je kapiten vaterpolo reprezenta­cije Filip Filpović. On je za licitaciju obezbedio potpisanu kapicu sa brojem 10 koju je nosio u finalu olimpijsko­g turnira, u kojem su “delfiin” pobedili Grčku. Kapica vredi još više kada se zna da se Fiilpović oprostio od nacionalno­g tima. A, verovali ili ne, malo je nedostajal­o da jedan od najboljih vaterpolis­ta svih vremena uopšte ne uđe u bazen. To je otkrila njegova majka Gospava.

- Živeli smo na Banjici, blizu bazena i želela sam da trenira vaterpolo. Ali, otac je insistirao da Filip počne da igra fudbal. Srećom, nisu našli nikoga na fudbalskom stadionu, pa su se eto, ipak opredelili za vaterpolo, a kasnije je prešao u školu Partizana.

U jednom trenutku je počeo da trenira košarku, a ja zbog toga nisam htela da pričam sa njim. Imao je da jede, imao je oprane stvari, ali nedelju dana nismo reč razmenili. Onda mi je rekao: Evo mama, idem na bazen, molim te pričaj sa mnom - ispričala je Fićina majka, Gospava Filipović.

Ponosna majka je kao i svaki drugi roditelj morala da se suoči sa “bubicama” sina, a u slučaju našeg vaterpolis­te, kladionica je bio jedan od manjih problema.

- On sam kaže da bi sad sve ponovo uradio, ponovo bi trenirao vaterpolo da se opet rodi. Rekli su mu da ima pet posto talenta, da je levoruk, da ga treba podržati da uz rad dođe do 100 posto. Dobijao je puno isključenj­a nekada, sećam se, ali brzo je naučio sve, da se spremi sam, da se snađe za sve. Išao je kao mali u kladionice, stalno sam nalazila ispod kreveta listiće.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia