Blic

VUČIĆ: HVALA JOJ

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je ogromna čast što nemačka kancelarka Angela Merkel dolazi u Beograd i ostaje ovde najduže i da će sa njom njom imati više sastanaka i radnu večeru. On je, nakon otvaranja fabrike Leoni, rekao da će Merkel i noćiti u Srbiji što je dodatna čast.

- Uvek sam otvoren sa njom, a i ona sa mnom. Nikada neću zaboraviti podršku koju nam je dala 2015, kao i kada su nam Hrvati uvodili sankcije zbog migranata i sto je podsticala investicij­e. Njeni ministri rade na dovodjenju investitor­a, a toga ne bi bilo da nije nje, rekao je Vučić i dodao da je zahvalan Merkelovoj i na pružanju podrške Berlinskom procesu.

On je istakao da je srećan zbog posete, bez obzira šta ću čuti od Merkel neposredno pred okončanje njenog mandata.

- Dakle, hvala joj, poručio je.

Vučić je ponovio i da u Beograd uskoro dolazi predsednic­a Evropske komisije Ursule fon der Lajen i da će tada biti otvoreni radovi na putu Niš-pčočnik, prvih 5,5 kilometara, što je važno za Toplicu, Merošinu, Prokuplje, Blace,

Kuršumliju...

Odgovaraju­ći na pitanje o poseti specijalno­g izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, Vučić je rekao da ne zna tačan datum te posete, ali da će Lajčakom imati mnogo tema o kojima će razgovarat­i, pre svega o energetici, talicvama, predstojeć­im izborima koje će, rekao je, mnogi pokušati da iskoriste za dodatne pritiske protiv Srba. On je najavio i da će uskoro putovati u zvaničnu posetu Turskoj gde će sa predsednik­om Redžepom, Tajipom Erdoganom razgovarat­i o bilateraln­im odnosima.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia