Blic

Politički nalog hrvatskim medijima da napadnu Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je juče da su svi mediji u Hrvatskoj krenuli u dogovorenu kampanju, koja je formalno “naslovljen­a” na njega, ali je suštinski protiv Srbije, srpskih interesa i bilo čega u Srbiji.

-

VUČIĆ JE NAVEO da razlog za to leži u napretku Srbije, te poručio da on ne želi, i da mi ne bi trebalo da odgovaramo na isti način, već da nastavimo sa svojim poslom, a to je jačanje i razvoj zemlje.

- Ako pogledate, poslušate ili pročitate šta govore, tu ne postoji povod za bilo šta. Stigao je nalog, a kada dobijete politički nalog, onda to morate da radite. Oni su (mediji u Hrvatskoj) apsolutno unisoni... Mislio sam da je to zemlja EU, da ima i drugačijih stavova, ali su u odnosu prema Srbiji uvek jedinstven­i i uvek stoprocent­no protiv - rekao je Vučić u Kraljevu.

Dodao je da će oni uvek reći da to nije upereno protiv Srbije, već protiv njega lično, ali da se uvidom u sadržaj svih naslova, jasno vidi da to jesu napadi na Srbiju.

- Mi moramo drugačije da se ponašamo, koliko god oni govorili o našoj agresiji, agresivnos­ti, koje nigde nema. Ne mogu da je vide. Nisu ni u Crnoj Gori, pa su izmišljali. Nisam otišao u Crnu Goru. Nismo se mešali. Ali, dežurni krivac mora da bude Srbija, a ja sam samo predstavni­k - rekao je Vučić.

Na komentare iz Hrvatske da Srbija želi da izbriše 10. april, dan stvaranja NDH, iz kalendara, Vučić je rekao da nema ni govora o tome, već da je to izvučeno iz njegove izjave, u kojoj je pojasnio da je potencijal­ni datum izbora naredne godine izmedju 3. i 17. aprila, ali da ne bi bilo logično da bude 10. aprila, jer je to dan stvaranja ustaške države pod čijom je zastavom stradalo najviše Srba.

- Ja njima ne odgovaram kao predsednik Srbije koji može dobro da priča o onome što se zbivalo u Drugom svetskom ratu, kao i 90-ih godina. Oni govore o mojim rečima, a ja o njihovim delima. Spalili su sve kuće Vučića u Čipuljiću 1992. godine - rekao je Vučić.

Kako je dodao, sve što pišu i pričaju nema veze sa istinom, osim što im smeta snažna Srbija.

- To rade jer će ih Srbija prvi put dostići po rastu BDPA, Hrvatsku koja ima onoliku obalu i prihod od turizma. Odgovor na takve napade ne sme da bude histeričan, niti u istom tonu. Nemojte da ih vredjamo i ja neću da uvredim nikog. Mi treba da radimo svoje, da guramo Srbiju napred, otvaramo fabrike, gradimo puteve - rekao je Vučić.

Dodao je da on predstavlj­a “emanaciju zla”, zato što se sav taj napredak Srbije dogadja pod Vučićem, pa se, kaže, pravi taj trougao Prištinapo­dgorica-zagreb.

- Interesant­no mi je da se oni ne stide 10. aprila, već se ponose. Dok sam predsednik ništa važno se neće dešavati 10. aprila u Srbiji. Ne možemo da ga izbrišemo iz kalendara, ali ni iz sećanja, jer je u NDH najveći broj Srba stradao rekao je Vučić. 

To rade jer Srbija prvi put dostići po rastu BDP-A Hrvatsku, koja ima onoliku obalu i prihod od turizma

 ?? ?? vučić: sve što pišu i pričaju nema veze sa istinom
vučić: sve što pišu i pričaju nema veze sa istinom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia