Blic

BESPLATNA ŠKOLA BOKSA ZA KLINCE

-

LOKOMOTIVA plemenite veštine u Srbiji u punom gasu juri ka masovnosti, popularnos­ti, značaju i slavi koja je nekada krasila čineći je jednim od najvažniji­h karika sporta na našem podneblju. Boks nikada ne gubi njegov sjaj, zauvek je iskra koja pleni i koja nas izaziva da stanemo pod njeno blještavil­o. Dvorane za boks su uvek privlačile, a jedan čas pokreće sve ono što se taložilo i napravilo fizički i psihički karambol u telu i životu pojedinca. Tako je bokserski savez Srbije pokrenuo je akciju besplatnih škol.

- Krenuli smo sa upisom u školu boksa u celoj Srbiji koje su potpuno besplatne. Škola boksa osmišljena je tako da razvija snažne temelje sportskih i motivacion­ih veština. Naši programi za mlade pomažu u razvoju koordinaci­je, agilnosti, snage, brzine, timskog duha. Borimo se protiv negativnog uticaja vremena provedenog pred ekranima pozitivnim uticajem sporta. Živimo u vremenu koje sa sobom nosi mehur sa toksičnim sadržajem u vidu gojaznosti izazvane životom ispred ekrana, statičnost­i, telesnog mrtvila koje eskalira kroz psihičku nestabilno­st globalne publike – objašnjava predsednik BSS Nenad Borovčanin.

Svi zaintereso­vani mogu da pronađu klub na sajtu www.školaboksa.rs.

- Sve nedaće koje sam imao u životu, svi problemi i prepreke, jačali su me. Možda nećeš shvatiti u prvom trenutku kada se to desi, ali pesnica po zubima nekad može biti najbolja stvar koja ti se dogodila.

U ringu nasilnici se uče poniznosti, slabi postaju jači, plašljivi nalaze hrabrost, lažna i iskrivljen­a slika života menja fabulu. - Boksom stižemo do hrabrosti, tolerancij­e, strpljivos­ti, kritičnost­i, doslednost­i, iskrenosti, uvažavanje­m koji grade karakter zdrave ličnosti, šampiona. To je naša misija, naš cilj i nećemo odustati od toga, vredeno i predano gradićemo put boksa koji nas uči da se branimo svakog trenutka, da je sport za sve, jer je plemenit i uči nas da u nama ima dobrih stvari – zaključio je Borovčanin.

Škola boksa osmišljena je tako da kod najmlađih razvija snažne temelje sportskih i motivacion­ih veština, kao i snagu, agilnost, brzinu, timski duh...

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia