Blic

HOLIFILD DOBIO BATINE

Legendarno­g boksera je na kolena bacio 44-godišnji Viktor Belford, koji se borio umesto bolesnog Oskara de la Hoje.

- EKIPA “BLICA”

Upravu su navijači kada kažu da je ovo bio jedan od najtužniji­h povrataka u istoriji boksa. Legat Ivandera Holifilda ovo nije zaslužio, ali sam nekadašnji šampion je rešio da se okuša u 58. godini. On je ušao u ring protiv Vitora Belforta koji ima 44 godine, a trebalo je da boksuje sa Oskarom de la Hojom, još jednim nekadašnji­m šampionom. De la Hoja je oboleo od korone.

Inače, Holifild se dugo nije borio, bokserska komisija Kalifornij­e je odbila da mu izda dozvolu, pa je meč bio pod znakom pitanja. Održan je na kraju na Floridi, bolje da nije.

Jer Belfort je od početka zasuo udarcima nekadašnje­g šampiona koji umalo posle teškog krošea nije izleteo iz ringa, na kraju nije izdržao ni celu rundu, 10 sekundi pre kraja prve sudije su prekinule borbu. Navijači su ogorčeni činjenicom da je uopšte dozvoljeno da se Holifild bori.

Jedan od komentator­a borbe bio je i bivši američki predsednik, Donald Tramp, koji je bio razočaran nakon meča.

- Od početka ste mogli da vidite da Holifild nije isti borac kao ranije. Bio je spor. Neobično ga je bilo videti u ovakvom stanju, budući da smo ga uvek gledali kako pobeđuje - prokomenta­risao je Tramp.

Njegov motiv je bio jasan, novac i eventualno prilika za trilogiju protiv Tajsona, rimejk nekadašnji­h okršaja. Holifild je rekao da je sudija pogrešio što je prekinuo borbu, da nije bio uzdrman, nada se borbi sa Tajsonom.

Belfort sa druge strane cilja džek-pot, borbu za jutjuberom Džejkom Polom, posle koje bi pobednik poneo kući 25 miliona dolara.

Inače Belfort dolazi iz MMA svi ga se sećate, uvek je imao ambiciju da se oproba u profesiona­lnom boksu, o tome se pričalo kada je bio u naponu snage pre 15 godina. Brazilac je takođe prošlost, ali jasno pokušava da uzme veliki novac.

Holifild je u karijeri četiri puta bio šampion sveta u kraljevsko­j kategoriji, ujedinio je tri pojasa od 1990. do 1992. Jedini je čovek u istoriji boksa koji je držao sva tri pojasa u dve težinske kategorije, kruzeru osamdeseti­h i teškoj kategoriji devedeseti­h. Imao je velika rivalstva sa Tajsonom i Lenoksom Luisom, zbog toga je sve ovo što se sinoć desilo još tužnije...

Ivander Holifild se vratio u ring zbog novca i prilike da se još jednom bori sa Majkom Tajsonom, ali je bilo jasno da u 58. godini više nema ni brzinu, ni snagu, ni udarce i da bi trebalo da uživa u penziji

 ?? ??
 ?? ?? malo je nedostajal­o da holifild izleti iz ringa
malo je nedostajal­o da holifild izleti iz ringa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia