Blic

Zvezda i Partizan pobedili pred Bragu, odnosno An

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Novajlije Živković i Menig još daleko od startne postave, trenera Stankovića brine povreda prvog napadača uoči meča sa Portugalci­ma (četvrtak, 18.45) na “Marakani”.

Ako se po Superligi dan poznaje, večiti su spremni za Evropu. Crvena zvezda je rutinski pobedila Proleter sa 3:0, dok je Partizan u Kragujevcu preokrenuo Radnički od 0:1 do 3:1. Ništa manje se nije ni očekivalo na domaćem bunjištu gde već decenijama nemaju edekvatne rivale. Na kontinentu, međutim, nije tako.

U četvrtak nas očekuje dupli program, crvenobeli u prvom kolu grupne faze Lige Evrope od 18.45 dočekuju Bragu, dok Partizan (21), na startu Lige konferenci­ja gostuje Anortozisu. Nema sumnje da će crveno i crno-beli već na startu da potraže bodove za proleće, ali mečevi sa Portugalci­ma i Kipranima imaju veći značaj - uvertira su za večiti derbi koji se u nedelju igra u Humskoj.

Krenimo redom. Zvezda je protiv Proletera odigrala taman da fudbaleri sa sebe “otresu” pauzu zbog “prozora” u kvalifikac­ijama za SP 2022. Meč 8. kola nije doneo novo što nismo znali - dvostruki strelac Katai i Ivanić... pa, onda svi ostali. Borjan, Dragović i Ben su dobili dodatni predah, ali će biti u startnih 11 za Bragu.

Trener Dejan Stanković može da bude zadovoljan, međutim, brinu ga promašaji.

- Mnogo dobra utakmica, kao što smo priželjkiv­ali. Jedino što mogu da prigovorim je ta završnica, imali smo 10 zicera sa pet ili šest metara, to moramo da rešavamo, da već u petnaestom minutu bude rezultat kakav hoćemo. Ne želimo da do 75. minuta,

pavkov ima problema sa mišićem leve noge

ne mogu da kažem da brinemo, ali da ranije rešavamo utakmicu, kako bismo imali prostor za veću rotaciju - rekao je Stanković.

Dioni je ponovo bio u dve situacije u kojima je bilo teže da se promaši... Francuzu nedostaje samopouzda­nje, ali lako može da se dogodi da baš on predvodi napad protiv Brage. Senku na pobedu i slavljenič­ku atmosferu bacila je povreda Milana Pavkova, ali i mogući problem Rišaira Živkovića koji se u finišu požalio na bol u butnom mišiću.

- Pavkov je izašao zbog povrede. Živković je u redu, osetio je nešto u mišiću. Nažalost, sada kada smo počeli da se nameštamo prate nas povrede, ali je to sve deo sporta. Sad ulazimo u dve utakmice koje su mnogo važne za ceo klub i naše navijače. Fenomenala­n vetar u leđa je publika, 20 hiljada ljudi, mogu samo da im se zahvalim i da ih pozovem da dođu u što većem broju. Uvek nam pružaju podršku i verujem da će ih biti još više - poručio je Dejan Stanković.

Novajlija Živković je po

Milan Pavkov bi, ipak, trebalo da se oporavi od povrede do četvrtka i duela sa Bragom u prvom kolu grupne faze Lige Evrope

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia