Blic

Vajt operisan: Hvala svima, vratiću se brže

Na Mali Kalemegdan bi danas trebalo da se vrati centar Matijas Lesor, koji će potpisati ugovor sa crveno-belima.

-

kazao da zna fudbal, ali je očito da Holanđanin­u nedostaju utakmice nakon što je prethodne dve sezone proveo u Kini. Bez obzira na ime i potencijal, ne vidimo kako bi mogao da bude starter protiv Portugalac­a.

Isto važi i za novog igrača u redovima Partizana, Kvinsija Meniga koji je dobio priliku u poslednjih 30 minuta meča sa Radničkim. Menig se trudio, međutim, to nije bilo dovoljno da se nametne za Evropu.

- Zaista ne mogu da kažem ništa drugo osim da je sve pozitivno i da su momci igrali baš onako kako je šef Stanojević od njih tražio. Rekao mi je da izađem na teren, da uživam u igri i da, naravno, dam sve od sebe. Takođe mi je rekao da će mi se dopasti ovde, što već i vidim - iskren je Kvinsi Menig.

Ipak, u Partizanu se i dalje za sve pita nezaustavl­jivi Rikardo Gomeš koji je na 13 mečeva postigao 12 golova. devet u Superligi. Menig je upravo najviše nahvalio prvog strelca ekipe sa kojim deli sobu na gostovanji­ma.

- Bilo je ovo moje prvo putovanje van Beograda koje, kao što sam i pretpostav­io, nije bilo mnogo daleko. Dobili smo raspored aktivnosti i nakon dolaska odmah smo imali večeru i otišli u sobu na odmor. Nisam izlazio iz hotela, uglavnom sam bio u sobi sa svojim cimerom Rikardom. On je sjajna osoba i odličan fudbaler, zaista mogu samo da kažem reči hvale. Fantastiča­n je strelac, što ste mogli i da vidite. Ali, da ne grešim dušu, svi momci su sjajni, profesiona­lni, ali imaju i smisla za humor. Prema meni se ophode kao da smo dugo zajedno - kaže Menig.

nmenig je odigrao poslednjih 30 minuta protiv radničkog

ERON VAJT JE u petak proslavio 29. rođendan, u subotu je polomio nadlakticu, a juče je operisan u Minhenu. Novi košarkaš Crvene zvezde moraće da pauzira najmanje šest nedelja posle povrede u meču sa Panatinaik­osom (83:55). Amerikanac je snažno zakucao, ali nije uspeo da se održi na obruču. Ruke su mu skliznule i pao je na parket, a pored ruke stradala mu je i arkada.

Zahvaljuju­či intervenci­ji našeg proslavlje­ngo stručnjaka, Svetislava Pešića, Vajt je odmah operisan u Nemačkoj i danas će se sa ekipom vratiti u Beograd.

- Želim da se zahvalim svima na porukama i podršci. Uspešno sam operisan i vraćam se na teren što je pre moguće. Nisam želeo da mi tako krene sezona, ali daću sve od sebe da se oporavim i da pomognem timu - poručio je Vajt.

Njegovo odsustvo sigurno će stvoriti problem Dejanu Radonjiću za uvodne mečeve sezone, krajem septembra. Moguće je i da se zbog novonastal­e situacije srpski šampion dodatno aktivira na tržištu i uz već najavljeno­g centra potraži još jednog igrača profila kao što je iskusni Aron Vajt.

Pre toga, crveno-beli bi danas ili sutra trebalo da završe posao oko dovođenja startnog centra. Kao što se već duže govorilo, ugovor će da bude potpisan sa Matijasom Lesorom koji bi se tako vratio na Mali Kalemegdan. Zvezda nedeljama pregovara sa Francuzom koji je želeo da poslušai druge ponude pre nego što se odluči čiji će dres da obuče. Prema proverenim informacij­ama, Lesor je već u Beogradu gde ćeka da se ekipa vrati sa turnira u Minhenu. Lesor je prošle sezone osvojio Evrokup sa ekipom Monaka, gde je prosečno beležio 12,5 i šest skokova po utakmici.

On je i želja trenera Dejana Radonjića koji je poručio da će prelazni rok biti završen kada se pronađe startni centar.

n

 ?? ?? vajt se povredio posle zakucavanj­a u pobedi zvezde nad pao (83:55) na turniru u minhenu
vajt se povredio posle zakucavanj­a u pobedi zvezde nad pao (83:55) na turniru u minhenu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia