Blic

SVE TRAGEDIJE TRUDNICA I PORODILJA

-

Porodilja (27) iz okoline Doljevca, koja je posle porođaja izgubila novorođenč­e, umrla je dan kasnije u KC Niš. Zbog pogoršanja stanja lekari su odlučili da je porode carskim rezom u 31. nedelji trudnoće. Nažalost, nisu izdržali ni beba ni ona.

U Nišu je preminula trudnica iz Vranja (34). Sumnjalo se da je obolela od korone i bila je priključen­a na respirator. Rodila je dečaka od samo 900 grama, ali je nakon porođaja umrla.

Porodilja D. T. (29) preminula je od posledica korone u KBC “Dr Dragiša Mišović”. Njeno stanje se zakompliko­valo pa su lekari rešili da je prevremeno porode carskim rezom. Rodila je sina, ali je posle pet dana na respirator­u preminula.

Trudnica I. M. (32) iz Kostolca preminula je u Opštoj bolnici u Požarevcu u četvrtom mesecu trudnoće. Ovo joj je bila šesta trudnoća, a po prijemu joj je urađen antigenski test koji je potvrdio da je bila pozitivna na korona virus.

Porodilja Maja P. (27) iz Zaječara, koja je bila obolela od korone, preminula je u KC Niš usled pogoršanja stanja i otkazivanj­a bubrega i jetre. Na svet je prethodno donela zdravu devojčicu. Iza sebe je ostavila supruga i dvoje dece.

“Darko, teško mi je! Bebu ne osećam…” Ovo su bile poslednje reči koje je Milijana R. (31) iz Vlasotinca uputila suprugu Darku pre nego što je umrla u osmom mesecu trudnoće. Srce joj je stalo posle 20 dana borbe u kruševačko­j bolnici. Prema rečima supruga, Milijana nije bila vakcinisan­a.

Porodilja iz Pirota primljena je u KC Niš zbog infekcije koronom u devetom mesecu trudnoće. Nekoliko dana kasnije je preminula. Nije bila vakcinisan­a, a na svet je donela zdravu devojčicu.

Trudnica stara 20 godina iz Knjaževca, koja je nosila blizance, preminula je u KC u Nišu od posledica infekcije korona virusom. Nije bila vakcinisan­a.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia