Blic

NE PLAŠIMO SE SNAJPERA, ĆERKA I JA ĆEMO SVEDOČITI

Žrtvi kriminalca Slobodana Milutinovi­ća zapaljen automobil

- EKIPA “BLICA”

Snimak paljenja automobila preuzela je policija. Na njemu se vidi mladić koji poliva benzinom vozilo i beži ka naselju Liman

Po svemu sudeći neiskusan piroman dok je palio vozila i sam se povredio jer mu je vatra zahvatila obuću. Policija radi na njegovoj identifika­ciji i hapšenju

Slobodan Milutinovi­ć u svom dosijeu ima 15 krivičnih prijava. U septembru je uhapšen dva puta puta zbog oružja i otmice

Dva automobila izgorela su juče dvadeset minuta nakon ponoći u Stražilovs­koj ulici u Novom Sadu, a kako saznaje “Blic”, reč je o “mercedesu A klase” u vlasništvu U. J., devojke koju je nedavno pretukao Slobodan Milutinovi­ć zvani Snajper, i džipu BMW X5 u vlasništvu njenog oca S. J. Zanimljiva je informacij­a da je za danas zakazano saslušanje u tužilaštvu majke otete i mučene devojke J. J. i njene rođene sestre.

Tačno je da su nam zapaljeni automobili. Policiji smo rekli sve što znamo i na koga sumnjamo. Ovo što nam se dogodilo neće nas zaplašiti. Ćerka i ja danas ćemo u Tužilaštvu reci sve što znamo o otmici i nasilju. Nemamo razlog za strah jer verujemo u rad policije u Novom Sadu - kaže za “Blic” J. J. ,majka devojke koja u ovom trenutku ima status posebno osetljivog svedoka.

- Mislimo da iza paljenja automobila stoji Slobodan Milutinovi­ć Snajper i da mu je ovo bio način da nas zaplaši. Znao je da je zakazano saslušanje moje supruge i druge ćerke. Kao porodica staćemo uz U. J. Ništa i niko nas neće uplašiti- kaže za “Blic” S. J. otac devojke iz Novog Sada.

Prema njegovim rečima, paljenje vozila je način zastrašiva­nja kojim se bavi Milutinovi­ća.

Policija intenzivno radi na otkrivanju piromana te ne isključuje mogućnost da je paljenje ovih automobila ima veze sa slučajem Snajper ali ispituju i druge opcije. Uzeti su svi snimlci kamera na kojima se vidi i sam čin paljenja dva vozila.

- Na snimku se vidi trenutak kada mladić sa kapuljačom prilazi automobili­ma, poliva ih benzinom iz flaše .Kada je zaplio vatru i dok su automobili buktali on je pobegao pešice ka naselju “Liman”- objašnjava naš izvor blizak slučaju.

Podsetimo, Slobodan Milutinovi­ć Snajper uhapšen je 19. septembra zbog sumnje da je oteo i pretukao U.J. sa kojom je bio u emotivnoj vezi. Milutinovi­ću je određen pritvor do 30 dana a U.J. je dodeljen status osetljivog svedoka. Danas će u Tužilaštvu svedočiti njena majka i sestra.

Kako je “Blic” prvi pisao, Milutinovi­ć je oteo i tukao U. J. u iznajmljen­om stanu.

- Pozvao me je da izađem i da se vidim sa njim kako bi razgovaral­i. Ušla sam u kola i otišli smo u neki stan. Čim sam ušla on ga je zaključao i počeo da se smeje. Taj osmeh mi je već bio dobro poznat. Na moje pitanje zašto se smeje rekao mi je: “Videćeš, samo se opusti...” Počeli smo priču, a on mi je u jednom trenutku uzeo telefon i počeo da lista poruke i pozive. Nakon toga izvadio karticu i polomio je. Tada mi je rekao: “Dugo imaš ovaj broj, vreme je da ga promeniš...” - pričala je mlada Novosađank­au svojoj ispovesti za “Blic”.

- Imao je potrebu da me kontroliše. Želeo me samo za sebe i bio ljubomoran na svakoga ko bi mi se obratio. Iz ljubomore je poludeo jer sam ga nešto slagala. Nije mi ništa rekao već samo spustio telefon i počeo da me šamara. Učinilo mi se da gubim dah, da ću se onesvestit­i i zato sam mu rekla: “Molim te nemoj me više šamarati”. On je stisnuo pesnicu i udario me u grudi... - rekla je U. J.

Prema njenim rečima, pokušala je da mu pobegne iz stana. Međutim, on ju je uhvatio za ruku i odvukao u spavaću sobu.

- Bio je besan. Obratio mi se rečima: “Nećeš ti nigde, kraj je kad ja kažem”. Bila sam uplašena, sve me je bolelo od udaraca... Usta nisam osećala... - tvrdi U. J.

Njen do pre nekoliko meseci emotivni partner otišao je po vodu. Tada joj se ponovo obratio: “Uzmi trebaće ti, nije još gotovo...”

- Nakon što sam popila vodu nastavio je da me udara i davi. Uhvatio me je u takozvanu polugu. Pustio me je tek kada je video da ću se onesvestit­i. Niko nije mogao da čuje moje zapomaganj­e jer zgrada nije bila useljena. Kada smo ušli u stan on je i navukao zavese - rekla je U. J.

Kako U. J. kaže u jednom trenutku Milutinovi­ć je otišao u kupatilo. Govorio joj je o svom životu, a ona mu uzvraćala komunikaci­ju.

- U jednom trenutku ugledala sam telefon. Uzela ga i pustila sestri poruku sa lokacijom. Rekla sam je da me drži zatvorenu u nekom stanu. Od tada dok nije došla policija prošlo je možda 1520 minuta, a meni je bila večnost. Samo mi se motalo po glavi, da li je sestra videla poruku, a šta ako je nisam ni i poslala, šta ako misli da se šalim... Međutim, ubrzo sam začula policijske sirene. Istrčala sam na terasu da bi me videli. On je prišao, zagrlio me i počeo da mi namešta kosu i šapuće “Reci im da smo se samo posvađali...”. Policija ga je odvela, a ja sam otrčala do majke i sestre objasnila je U. J.

O tome šta je rekla majci i sestri danas će njih dve govoriti u Tužilaštvu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia