Blic

NE MOŽEMO SVIMA DA BUDEMO SIMPATIČNI

-

Milan se ponekad sreće sa predrasuda­ma kako je zatvoren, a on ističe da i dalje takvi komentari umeju da ga isprovocir­aju.

- Mislim da ne možemo svima da budemo simpatični i to je nemoguć zadatak, protraćiš svoje vreme jureći simpatije svih. Meni je više bitno da moramo da se poštujemo, a ne moramo da se volimo. Ne moramo nužno da mislimo isto o nekim stvarima, ali moramo da se poštujemo i da nađemo način da razgovoram­o - pričao je ranije za “Blic” Marić i dodao sa kakvim zabludama se najčešće susretao:

- Ima ih mnogo, ali više me ništa ne iznervira toliko, jer sam istrošio sve živce na to. Biće govorkanja i uvek ih je bilo, ne želim da ubeđujem ljude da to nije tako, koga bude zanimalo, može da vidi, ne krijem stvari, otvoren sam za razgovor. Ali, možda je to suštinski stvar koja me i dalje nervira, što pričaju da sam zatvoren i nadmen. To ume da me isprovocir­a kada dođe od ljudi do kojih mi je stalo.

dozvoljava­o nam je da nas u scenama vode emocije. Moja je dužnost bila da kao stariji kolega u intimnim scenama sa Milenom Radulović budem pažljiv i brižan rekao je Marić u emisiji “Kec na jedanaest” na televiziji “K1”. Mladi glumac je u razgovoru u emisiji “Tanjug reflektor” govorio o filmu u kojem je igrao, ali i o samom Tomi Zdravković­u. - Kada me je Dragan Bjelogrlić pozvao na kasting za “Tomu”, ja sam stvarno bio uzbuđen... Bilo mi je čudno... Otišao sam na kasting, odradili ga. Pozvao me je i rekli su mi da su odlučili da žele meni da povere ulogu Tome. Na celoj toj plovidbi koja se zove Toma, koja je krenula sa previše nepoznanic­a. Niti

“Toma Zdravković je više neki šansonjer sprski. Verovatno, da je rođen u Francuskoj bio bi jedan od najpopular­nijih šansonjera”, rekao je ranije Marić

smo se ranije poznavali (prim. aut. Milan Marić i Dragan Bjelogrlić), niti ranije sarađivali. S druge strane, sam Toma i njegov život, kakav je on čovek bio. S treće, scenario, šta želimo da napravimo. O čemu pravimo film? Da li pravimo dokumetarn­i film, da li pravimo našeg Tomu, našu priču... - pričao je Milan Marić i nastavio:

- Kada smo krenuli u pripreme, kada smo jedan po jedan problem rešavali, prvo od tog izgleda, radili smo na scenariju, onda smo odlučili da znamo šta želimo da napravimo. I onda je ta plovidba krenula. Ona je bila magična, teška, naporna, neizvesna, zbog svega što se događalo. Zbog kovida, tih mera, zbog pritiska koji smo svi osećali, jer nismo želeli da se prekida snimanje, pogotovo što je to emotivna priča, duboka priča, ne samo o Tomi Zdravković­u, jednom fenomenu, o čoveku koji ima nešto u sebi, koji ima jedan X faktor, jedan poseban talenat, i, s druge strane, od toga od čega taj čovek beži, a što ga kao senka prati. Kada smo odlučili da napravimo naš film, o našem Tomi, da pravimo mnogo šire, ne samo dokumentar­no izvođenje stavki iz Tominog života, nego da pravimo posvetu Tomi Zdravković­u, onda smo shvatili, to je taj film. Znamo šta radimo - rekao je glumac koji se dotakao Zdravković­a.

- Toma Zdravković je više neki šansonjer srpski. Verovatno, da je rođen u Francuskoj bio bi jedan od najpopular­nijih šansonjera, i to je prva rečenica koju mi je rekao Dragan kada smo krenuli da pričamo o Tomi Zdravković­u - rekao je glumac.

- Kafana je deo njegovog života. Mi smo pričali priču o njemu, kroz muziku. Muzika je sve što on živi, sve ono što mu se dešava u životu. Sve što on oseća, izbacuje kroz pesmu - rekao je on. 

 ?? ?? milena kao tomina treća supruga nada
milena kao tomina treća supruga nada
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia