Blic

POSTANITE PLAVUŠA BEZ POSLEDICA

Svetski stručnjaci znaju kako Do željene svetle nijanse lako se dolazi, ali na tom putu vlasi i te kako mogu da se oštete ukoliko probate sami da izvedete ovo prefarbava­nje.

- IRIS KRDŽIĆ

Želite da postanete plavuša preko noći, a da vam kosa ne pretrpi oštećenja? Nekada to nije bilo moguće, ali danas jeste zahvaljuju­ći stalnim usavršavan­jem formula proizvoda za bojenje i negu. Osim toga, poželjno je obratiti se za pomoć profesiona­lcu, kakva je Kristin Es, svetski poznata frizerka, koja je objasnila kako tačno da posvetlite kosu bez previše oštećenja i dugoročno očuvate njeno zdravlje.

BUDITE REALNI U POGLEDU NIJANSE Ako krećete u plavu iz smeđe nijanse, budite svesni da će platinasta ipak donekle oštetiti kosu. Baš ta nijansa zahteva hidrogen veće koncentrac­ije, stoga je bolje da dođete u salon, gde se koriste nežnije formule izbeljivač­a.

– Što je vaša prirodna boja kose tamnija, potrebno je ukloniti više pigmenta da biste dosegli nivo platinaste, što zahteva rigoroznij­i proces. Takođe je teže ukloniti pigment sa punijih pramenova nego sa tankih – kaže Kristin.

OBAVEZNO ČITAJTE SASTAV PROIZVODA

Pre nego što kupite ono pakovanje „magičnog“hidrogena za koji ste čuli da ne oštećuje kosu, dobro pročitajte sastav.

– Kvalitetni­ji, manje štetni hidrogeni sa hranljivim dodacima koštaju više, naravno, ali ako želite da vaša kosa bude jaka i zdrava, oni su vam potrebni – dodaje Es.

DOBAR FRIZER

JE POLA POSLA

Ako već želite da pređete u plavu boju, potražite frizera koji je specijaliz­ovan za plavuše.

– Pronađite frizera za kosu u kog ćete imati poverenja i koji radi sa dobrim preparatim­a. Verovatno će biti skuplji, ali platinasta plava je investicij­a ako želite da do nje dođete na pravi način.

DUBINSKA NEGA OBAVEZNA

Što je vaša prirodna kosa tamnija, ređa ili loknastija, biće vam potrebnije više nege pre i posle blajhanja. Da biste umanjili štetu, Kristin preporučuj­e redovno nanošenje maski za dubinsku negu.

– Ako idete na platinastu plavu, morate da koristite proizvod koji pomaže u popravljan­ju i jačanju vlasi – savetuje Kristin.

Što je vaša prirodna boja kose tamnija, potrebno je ukloniti više pigmenta da biste dosegli nivo platinaste, što zahteva rigoroznij­i proces

PREĐITE NA LJUBIČASTI ŠAMPON

Uzimajući u obzir da ste već uložili gomilu vremena i novca u kosu, pretpostav­ljamo da ćete želeti da vaša boja ostane što svetlija i sjajnija, bez žutih nijansi, zar ne? Rešenje je – ljubičasti šampon.

– Šamponi i regenerato­ri ispunjeni ljubičasti­m pigmentima pomažu u suzbijanju mesinganih tonova koji se prirodno razvijaju u plavoj kosi. Jednom nedeljno koristite ih umesto uobičajeni­h šampona i balzama kako bi vaša boja imala lepšu nijansu. 

 ?? ?? šamponi i regenerato­ri ispunjeni ljubičasti­m pigmentima pomažu u suzbijanju mesinganih tonova koji se prirodno razvijaju u plavoj kosi
šamponi i regenerato­ri ispunjeni ljubičasti­m pigmentima pomažu u suzbijanju mesinganih tonova koji se prirodno razvijaju u plavoj kosi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia