Blic

BILI SU VREDNI I POŠTENI, OVO JE TRAGEDIJA ZA SVE

Porodice nastradali­h radnika fabrike “Edepro”

- EKIPA “BLICA”

Zvanične informacij­e o tome šta je dovelo do nezapamćen­e eksplozije u fabrici kod Bubanj potoka još nema. Istraga nesreće koja je u utorak odnela dva ljudska života, dok je povređeno više od 20 radnika, u toku je. Policija vrši uviđaj, radnici se skupljaju ispred fabrike, a porodice Miloša Sakovića (21) i Miljana Jojića (38) oplakuju najdraže.

Miljan Jojić (38)

Miloš Saković (21)

U URGENTNOM CENTRU NALAZI SE 16 POVREĐENIH RADNIKA OD KOJIH JE ČETVORO U TEŠKOM STANJU

Kako saznaje “Blic”, u Urgentnom centru u Beogradu nalazi se 16 povređenih radnika, od kojih je četvoro u teškom stanju i lekari se bore za njihove živote. Četiri osobe su prethodno puštene na kućno lečenje, dok su četiri prebačene na Vojnomedic­insku akademiju. Većina je zadobila opekotine visokog stepena i njihovo zdravstven­o stanje se neprestano prati, jer prilikom jakih eksplozija mogu da stradaju brojni unitrašnji vitalni organi i situacija se može brzo promeniti.

Porodica poginulog Miloša Sakovića slomljena od bola. Iako su u šoku zbog tragične smrti svog sina, brata, sestrića... smogli su snage i za “Blic” se prisetili nekih detalja izmiloševo­g života.

- Naš sin je bio dete koje nije ni mrava zgazilo. Nešto što svaki roditelj može samo da poželi. Ništa mu nije bilo teško, pričaju nam njegovi roditelji Mirjana i Slaviša. Kaži i da su ponosni na sve što je postigao za života.

- Uvek je bio nasmejan, miran, tih, povučen. Voleo je decu iznad svega, a svoju

sestru Mariju i roditelje više od života pričaju roditelji.

Kako kažu, imao je sve najbolje planove koje roditelj može da poželi.

- Sredili smo kuću u kojoj živimo. Sredili smo i kuću u selu. Posadili šljivake. Ništa mu nije bilo teško da uradi - skrahni su njegovi roditelji.

Oni pričaju da je Miloš jako voleo selo i mesto iz kojeg je potekao. Kažu, za njegovog deda Belog je bio jako vezan. Njega je izgubio pre pet godina.

- Mi smo rodom iz Kuršumlije iz sela Ravni Šort, a

 ?? ?? porodice nastradali­h skrhane su od bola
porodice nastradali­h skrhane su od bola
 ?? ?? mladić je voleo svoju sestru i roditelje više od svega
mladić je voleo svoju sestru i roditelje više od svega
 ?? ?? iza sebe je ostavio dvoje male dece i suprugu
iza sebe je ostavio dvoje male dece i suprugu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia